Az első jelek, hogy jó úton jársz- az endometriózis életmód első pozitív hatásai

Ahhoz, hogy az endometriózis tüneteid is enyhüljenek, bizony kell egy kis kitartás, van, hogy az új életmód, a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás sokszor csak három hónappal később hozza az első pozitív változásokat a menstruációban, fájdalom csökkenésében.

Ebben a kezdeti időszakban is van azonban néhány olyan jel, ami segít kitartani, ami fenntartja  a motivációdat, mert megmutatja neked, hogy jó úton jársz, jó az irány!

Ezekre  a pozitív apróságokra figyelj az endometriózis diétás életmódod elején

  • Jobb a kedved

A mozgás, a sport endorifinokat termel, amitől jobb a hangulatod, és egyre többször érezd vidámnak magadat. Hamarosan majd a környezetednek is feltűnik, és bezsebelheted a bókokat a kedves mosolyod miatt!

  • Energikusabb vagy

Lassan azt veszed észre, hogy könnyebben ébredsz, és amint hazaérsz munka után, már nem hív annyira a kanapé, van erőd, energiád a hobbidra, összességében energikusabbnak érzed magad… ez azt jelenti, hogy az edzésmódszered neked való, és a diétád kiegyensúlyozott, a tested kezd magára találni!

  • Kitartóbb vagy

Összefügg az előző ponttal, ahogy nő az energiaszinted, ahogy fejlődsz, egyre többre vagy képes… már nem ájulsz le a kerékpárról 20 perc után, hanem szívesen emeled a tétet 30-ra? Érzed, hogy nem kell kapkodnod a levegőt, amikor felcaplatsz a hatodikra? Van egy jó hírem: ezerrel fejlődsz és ez még csak a kezdet!

  • Nincs sóvárgásod

Az első hetek „meghalokegyfánkért” -érzése után azon kapod magad, hogy nem szólít meg a Fornetti szag, gejlnek találod a Snickers szeletet, pedig régen imádtad? Gratulálok, ez azt jelenti, hogy sikerült az életmódváltás, és a tested már azt kívánja, amire igazán szüksége van, vége a cukorfüggőségnek!

  • Enyhülnek az ízületi fájdalmaid

Egyre kevesebb mindennapi apró nyűggel kell megküzdened, enyhülnek a kellemetlen tünetek, nincs puffadás, vizesedés, nem fájnak az izületeid, a hajad és a körmöd könnyebben nő, csillog a szemed, ragyog a bőröd… először ezek a pozitív visszajelzések a tested részéről a számodra, így fejezi ki a háláját, hogy jól gondoskodsz róla.

  • Valahogy minden könnyebb 

Mintha kinyílna a világ, úgy veszed észre, több benne a lehetőség, több benne az öröm… újra szuper játszani a gyerekkel, újra klassz gyümölcsöt válogatni a piacon és hazacipekedni, újra bírod a tempót a kutyával séta közben, újra tudsz kedvesen mosolyogni a zsémbes szomszéd néninek egy hosszú munkanap után is… egyszerűen, valahogy minden könnyebben megy, mint régebben!

  • Alakul a tested

Ha esetleg volt rajtad néhány kiló plusz, annak lassan, egészséges ütemben búcsút mondasz, és eléred az ideális testsúlyosat. Nem plötteyedt vagy, hanem feszes, szálkás, a tested láthatóan változik, erősebb és egészségesebb, öröm tükörbe nézni! A változás lassú, nehezen érzékelhető folyamat, de ha minden hónapban készítesz magadról egy teljes alakos fotót, a különbség szembetűnő lesz, és hatalmas motivációt ad, és az önértékeléseden is lendíthet!

  • Jobban fog az agyad

Már nem keresgéled reggelente kapkodva kocsikulcsot, odaérsz a mentingre, nem kell kapkodnod, könnyebben megy  a rendszerezés, a szervezés. A sport ugyanis nem pusztán a testi, de a mentális egészségre is előnyösen hat, a döntési folyamataid egyszerűbbnek tűnnek, a hatékonyságod, teljesítőképességed növekszik, jobban koncentrálsz, hosszabb ideig tudsz fókuszálni és fegyelmezettebb is vagy.

  • Jobban alszol

Kellemesen lefárasztod magad minden nap, edzel, nem eszel megterhelő kajákat, és egyre fontosabb vagy saját magad számára, egyre fontosabb, hogy jól gondoskodj magadról… több a relaxációs technika, kevesebb az agyalás, ha este van, neked nem kell a bárányokat számolgatnod,  hanem egy jóleső, pihentető alvás vár rád.

És mindez még csak a kezdet, hamarosan tapasztalhatod majd a krónikus, régóta fennálló fájdalmak csökkenését, a menstruációs ciklus pozitív változásait is!

Hat nem csodálatos?

Ha esetleg még nem szántad el magad, de most kedvet kaptál, az Igazi Endometriózis Diéta Könycsomag lesz a leghatékonyabb segítőtársad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!