Sziasztok!

 

Az EndoBlogtól megszokott módon finom, könnyű, gyors és egyszerű, egészséges receptet kapsz most ajándékba. Sokáig kísérleteztem vele, mire tökéletes lett, és minden nemvegán családtag is elégedetten fogadta az eredményt.

Az endometriózis diétába illeszthető vegán palacsinta recept hozzávalói 8 darabhoz:

  • 1 és 1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tk. bio sütőpor
  • 1 és 1/4 csésze natúr, cukormentes rizstej
  • 1 ek. nyírfacukor
  • fél tk. himalájai só
  • fél tk. vanília
  • fél tk. fahéj
  • növényi olaj a sütéshez, kókuszolaj vagy olívaolaj
  • friss gyümölcs

Így készítsd el a vegán palacsintát:

  1. Keverd össze a teljes őrlésű lisztet, a bio sütőport és a himalájai sót.
  2. Öntsd rá a rizstejet, a nyírfacukrot, és a vaníliát. Keverd alaposan össze! Ha nem elég jó  a tészta állaga, egy fél pürésített banánnal még ragadósabbá eheted.
  3. Kenj meg vékonyan egy serpenyőt olajjal, melegítsd fel, majd süsd ki rajta a palacsintákat! Akkor fordítsd őket a másik oldalukra, ha apró kis buborékok keletkeznek a felszínükön és szép színűre sült.
  4. Tálald friss gyümölcsökkel és kis fahéjjal megszórva!

Mennyei finom.

Váljék egészségedre!

További finom és egészséges receptekért keresd az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyveket!

 

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.