Immár tényleg a karácsonyi célegyenesbe érkeztünk, ezért- némiképp illeszkedve a múlt heti téli fűszerekről szóló bejegyzésekhez- egy finom ünnepi desszertet javaslok Nektek.
Ánizsos-mézes gyümölcsnyárs
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 2 nagyobb banán nagy darabokra vágva,
- 4 nagy kivi vastag szeletekre vágva,
- őrölt fahéj, méz, 1 zöldcitrom,
- 3 szem ánizs finomra őrölve,
- olívaolaj,
- citromfű,
- 20 db aszalt szilva vagy aszalt sárgabarack
A banánt, a kivit és az aszalt gyümölcsöt nyársra fűzzük, meglocsoljuk a zöldcitrom levével. A mézet az ánizzsal és fahéjjal ízesítjük, majd rákenjük a nyársakra. A nyársakat olívaolajon megsütjük, hogy a méz szépen karamellizálódjon.
Tálaláskor a nyársakat tányérokra tesszük és citromfűvel díszítjük, kevéske mézzel locsoljuk.
Nagyon mutatós és ízletes ünnepi fogás!
Jó étvágyat hozzá!
Árvai Nóra
Leave a Reply