Endometriózis diétába illeszthető recept- nyers vegán spagetti

Ilyenkor nyáron a nagy melegben még annyira sincs kedvem a konyhában robotolni, mint egyébként. A nyári endometriózis diétám igencsak közel esik a nyers vegánsághoz, mert salátát, zöldségeket, gyümölcsöket és magokat eszem álló nap. Meg fagyit.

Továbbra is nagyon fontos számomra, hogy a lakás ezen a pontján a lehető legkevesebb időt töltsek. De ez a recept bőven belefér az időkeretembe! A cukkini spagetti gyors, finom, egészséges, ahogyan azt már az EndoBlogtól megszokhattátok. Fogadjátok a receptet szeretettel!

Nyers vegán cukkinispagetti
Hozzávalók:
  • egy nagy cukkini,
  • egy doboz apró szemű koktélparadicsom,
  • friss metélőhagyma,
  • két fej friss retek
  • frissen felaprózott vagy fagyasztott zöldségkeverék,
  • egy csepp olívaolaj

 

kajcsi

 

Elkészítés:

Mosd meg a zöldségeket. Spirellivel csinálj spagettiszerű hosszú csíkokat a cukkiniből. Vágd ketté az apró szemű koktélparadicsomokat, aprítsd fel a retket, szórd rá a spagettire. Ollóval vághatod rá a metélőhagymát. Ha fagyasztott zöldségkeveréket használsz, főzd őket nagyon enyhén sós vagy tiszta vízben 5-6 percig, amíg megpuhulnak, szűrd le, hagyd kihűlni. Ha igazi nyers vegán ínyencséget akarsz, friss répát, borsót, karfiolt darabolj a spagettire. Cseppents rá egy kis olívaolajat, és már eheted is.

cukkini

 

 

Egészségedre, jó étvágyat!

További finom és egészséges receptek az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben, amely már kezdők és specifikus célokért küzdő haladók számára is elérhető két kötetben.

Árvai Nóra krónikus nőbetegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, eü- és orvos coach, szexuálpszichológiai szakpszichológus

www.noraarvai.com

Bejelentkezés:

www.endoblog.hu/eshop/booking

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!