Endometriózis diétába illeszthető recept Lénárt Gittától

Lénárt Gitta blogjáról hoztam Nektek ezt a finomságot. Gitta a Nyersétel Akadémia megálmodója, az Élő ételekkel az egészségért könyvsorozat írója.

Íme Gitta írása az avokádóról, és egy mennyei recept!

Az avokádó egy olyan univerzális növény, amely gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben.

Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Az érett gyümölcsben kálium, foszfor, vas, nátrium valamint kalcium és magnézium is megtalálható. Formája érdekes, de íze finom, húsa vitamindús. Falatozz belőle nyersen, szeleteld kenyérre, vagy készíts belőle finom krémet. A szerelmi légyott előtt kedvesed is kínáld meg vele, mert az egyik legizgalmasabb afrodiziákum.

MIÉRT EDD?
  • Valójában egy negyed avokádó kevesebb kalóriát tartalmaz, mint egy adag barnarizs,
    •gazdag telítetlen zsírsavakban, így jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, véd a szívbetegségektől.
    •Ráadásul tele van értékes B, A, C és E vitaminnal,
    •folsavval és más fontos tápanyagokkal,
    •kiváló fehérje forrás, ezért vegetáriánusok hús helyett is fogyaszthatják,
    •és ha még ez sem volna elég: már ősidők óta afrodiziákumként tartják számon.
Guacamole
  • 2 nagy érett avokádó
  • 2 szem nagy paradicsom
  • Fokhagyma
  • 1 kis lilahagyma
  • bio étolaj (egészen más az aromája)
  • chilipor
  • őrölt koriandermag
  • korianderlevél
  • bors

Az összetevőket mixerrel (lehetőleg pulzáló funkción) durvára keverjük.  A hagymát és a fokhagymát érdemes előre késsel apróra vágni.

Saláta levelekkel kibéleltünk egy szép tálat, ráhalmoztuk az avokádó krémet, és kerekre vágott paradicsommal díszítettük, lenmagos krékerrel fogyasztottuk.

Árvai Nóra

Bejelentkezés konzultációra ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!