Endometriózis diétába illeszthető recept – csinálj otthon növényi sajtot!

Nagyon sokszor találkozom olyan nőkkel akik nem is lennének gondban az endometriózis diétával, nem hiányzik a vörös hús, a cukor, a tej… hányszor hallom mégis :, Csak hát a sajt, arról egyszerűen nem tudok lemondani!

Az Endoblog receptjeitől megszokhattátok, hogy nagyon gyorsak és egyszerűek, mert tekintetbe veszik, hogy dolgozó és ez egészségükért is sokat tenni kényszerülő nők számára és által készülnek ezek a finomságok. Büszke vagyok a húsz perc a konyhában- szabályomra, amihez bizony ragaszkodom én is a rohanó hétköznapjaimon….

Most egy kis kivételt hozok azonban, azok számára, akik hajlandóak tovább maradni a konyhában, azért a bizonyos kamu-sajtért, ami az eredetihez megszólalásig hasonlít ízét, állagát tekintve is.

Lássuk, hogyan készül otthon a növényi sajt!
Hozzávalók: 

két teáskanál kurkuma, egy teáskanál bio piros fűszerpaprika, fél teáskanál őrölt mustármag, 1 teáskanál himalaya só, egy teáskanál fokhagyma granulátum, kb. 90 gramm kesudió, kb. 80 gramm héjatlan mandula, 1 teáskanál tahini, 1 evőkanál inaktív sörélesztő pehely, másfél csésze víz, 2-3 teáskanál agar-agar por, egy kisebb citrom felének leve, kevés vöröshagyma, kevéske kókuszolaj vagy olívaolaj

Elkészítés:

Enyhén olajozd ki a formát, amiben készíted majd a sajtot. Utána aprítóban vagy kávédarálóban porítsd a kesudiót és a mandulát, pakold bele egy mély tálba, add hozzá a recept összes többi hozzávalóját -vöröshagyma, fokhagyma granulátum, tahini, sörélesztő pehely, citromlé, kurkuma por, mustármag por, fűszerpaprika, só- és jól kutyuld össze.

Eközben az agar-agar port ( erről még nem nagyon volt szó az endoBlogon, bioboltokban és Müllerben,  DM-ben tudod beszerezni) keverd el vízben és tedd fel a gázra melegedni. Forrald alacsony lángon, míg teljesen fel nem oldódik a por a vízben, kevergesd el, csak ezután add a száraz masszához. Utána azonnal kapd elő a botmixert, trutymákold össze az egészet, és végül öntsd bele a formába. Itt azért nem szabad tökölni, mert az agar-agar meglehetősen gyorsan köt. Tedd hűtőbe, és várj, amíg tökéletesen meg nem szilárdul. Ezután pontosan ugyanúgy használhatod, mint a sajtot, darabolhatod, szeletelheted, haraphatod. egészséges és finom, endometriózis diétába illeszthető, vegán.

logonoraarvai

Egészségedre, jó étvágyat!

További finom és egészséges receptek  az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!

Árvai Nóra

Bejelentkezés konzultációra: www.endoblog.hu/eshop/booking

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!