A mai receptet Zitától kaptuk emailben, bevallom, én még nem próbáltam ki, de igazán nagyon finomnak hangzik! Zita, nagyon szépen köszönjük! Ha bárkinek van kedve recepteket beküldeni és viszontlátni a blogon, tegye bátran, szeretettel várom!
Zita Padlizsános cukkínis raguja
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 cukkíni
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 nagy paprika
- 2-3 paradicsom
- 2 ek. olíva olaj
- tengeri só,bors,bazsalikom,kakukkfű,oregánó
A hagymát üvegesre párold az olajon, add hozzá fél percre a
fokhagymát, hogy kiadja az aromáját, majd tedd bele a felkockázott
zöldségeket. Sózd,borsozd, és félig puhára párold.A (lehetőleg friss)
zöldfűszereket a végén teszem bele
Barna rizzsel vagy hajdinakörettel fogyaszthatod.
Ennek az ételnek van egy olyan változata,hogy a kész ragut turmixgépben
összeturmixolom ,ekkor kitűnő szendvicskrémet lehet belőle készíteni.Melegen
és hidegen egyaránt fogyasztható.
Jó étvágyat!
Árvai Nóra
Gyere csatlakozz te is az Endomailhez!
Leave a Reply