Továbbra is állítom: a vegán konyha lehet ízletes, változatos, és egyszerű! Ráadásul egészséges és endometriózis diétába is beilleszthető. Ma fogadjátok szeretettel a
Zöldségragu édesburgonya-pürével
receptjét.
Hozzávalók:
2 ek. olívaolaj, 1 nagy vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1,65 dl víz, himalájai só, 2 marék vöröslencse, 1 kg édesburgonya, 40 dkg paradicsom, őrölt fekete bors, kakukkfű, növényi sajt 20 dkg, 3 dkg kókuszzsír
Elkészítés:
Pirítsd meg a hagymát az olajon, dobd rá a sárgarépát felkockázva, szórd bele a friss kakukkfüvet. Öntsd fel a vízzel, sózd, borsozd, rakd bele a paradicsomot és a lencsét, és főzd kb. negyed óráig. A főtt, forró édesburgonyát a kókuszzsírral összetörjük, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tál aljára terítsd el a lencsés ragut, fedd be az édesburgonya pürével, növényi sajttal szórd meg, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd aranyszínűre.
Jó étvágyat!
Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.
Leave a Reply