Endometriózis diéta receptek- zöldségragu édesburgonya-pürével

Továbbra is állítom: a vegán konyha lehet ízletes, változatos, és egyszerű! Ráadásul egészséges és endometriózis diétába is beilleszthető. Ma fogadjátok szeretettel a

Zöldségragu édesburgonya-pürével 

receptjét.

Hozzávalók:

2 ek. olívaolaj, 1 nagy vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1,65 dl víz, himalájai só, 2 marék vöröslencse, 1 kg édesburgonya, 40 dkg paradicsom, őrölt fekete bors, kakukkfű, növényi sajt 20 dkg, 3 dkg kókuszzsír

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymát az olajon, dobd rá a sárgarépát felkockázva, szórd bele a friss kakukkfüvet. Öntsd fel a vízzel, sózd, borsozd, rakd bele  a paradicsomot és a lencsét, és főzd  kb. negyed óráig. A főtt, forró édesburgonyát a kókuszzsírral összetörjük, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tál aljára terítsd el a lencsés ragut, fedd be az édesburgonya pürével, növényi sajttal szórd meg, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd  aranyszínűre.

Jó étvágyat!

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!