A hétvégén volt a kisfiam születésnapja. Nem volt egyszerű dolgom , amikor egészséges desszertet próbáltam létrehozni az igényeinek megfelelően, a vágya ugyanis „csokis-epres-krémes-habos” torta volt. Hosszas fejtörés után a következő receptet eszeltem ki:
Születésnapi csokis-epres torta
Hozzávalók:
- nyers kakaópor,
- kókuszzsír,
- eper (én találtam a piacon melegházas epret áruló gazdát, de lehet fagyasztott is),
- nyírfacukor, kis szelet nyírfacukros csokoládé,
- bio eperlekvár, egy csipet himalája só,
- bio tönkölyliszt,
- sütőpor
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra melegítettem elő.
Öt púpozott evőkanál kókuszzsírt megolvasztottam egy lábasban, hozzákevertem a nyers kakaóport, esetleg néhány kockát a nyírfacukros csokiból. Hagyom egy kicsit hűlni, majd hozzáadok kb. 36 dkg eperlekvárt, 17 deka tönkölylisztet, 16 deka nyírfacukrot, s a csipet sót. Egy fakanállal beleforgattam a lisztet és a sütőport, és alaposan eldolgoztam. Egy mackó alakú sütőformát sütőpapírral béleltem, az egész masszát beleöntöttem, majd az előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütöttem.
Az eperkrémhez egyszerűen fogtam két nagy marék epret és összeturmixoltam egy kevés kókuszzsírral. a szép rózsaszín masszával egyenletesen lekentem a torta tetejét, vékonyra vágott eperszeletekkel és néhány kocka nyírfacukros csokival díszítettem. A Verdákos marcipánfigurát ti mellőzzétek, de egy harmadik szülinapi tortéról nem hiányozhatott, ugye megértitek. 🙂
Remélem, minél többen kipróbáljátok, mert igazán finomra sikerült!
Nálatok mi lesz az ünnepi asztalon? Várom a receptjeiteket!
Szeretettel kívánok szép hetet!
Árvai Nóra
Leave a Reply