Legújabb felfedezésem a kókusztej: egyszerűen imádom! Eddig csak a karácsonyi menüben szerepelt (ld. régebbi blogbejegyzés: kókusztejes édeskömény leves), de nemrég óta a hétköznapok menüiben is szerepel. A következő finomság egyszerű, gyors, mégis ízletes és egészséges választás. Vegán reggeli recept ötletek érkeznek az Endoblogon!
Kókusztejes köleskása
Hozzávalók két adaghoz:
- 1 deci köles
- 10 deka kókusztejpor vagy 2 dl kókusztej
- friss idénygyümölcs
- 1 teáskanál agavé szirup
- 6 dl víz (4+2 deci)
- bio, natúr lekvár ha szeretnéd még ízesíteni (elhagyható, vagy gyümölcspürével helyettesíthető!)
Főzd puhára a kölest négy deci vízben, folyamatosan kevergetve azt. A kókusztejport old fel 2 deci vízben, majd öntsd hozzá a köleshez, ha már elforrt róla a víz. folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg teljesen be nem sűrűsödik. Hagyd kihűlni, majd óvatosan keverd bele a mézed, és ha már langyos, töltsd a kását két kisebb, hideg vízzel átöblített csészébe. Nyomkodd bele, simítsd el a tetejét, majd borítsd egy-egy tányérra a kis kupacokat. Rendezd el rajta és mellette a gyümölcsöket, a tetejére tegyél egy pöttyintés lekvárt vagy gyümölcspürét.
Jó étvágyat!
Árvai Nóra
endoblogger, szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó
Leave a Reply