Ígéretemhez hűen egy igazi kényeztető finomság receptjét osztom most meg Veletek, az egyik nagy kedvencem:
Banánhajó egészségesen.
Hozzávalók:
- banán,
- kókusztejszín,
- agavé szirup,
- eper vagy málna (szezonon kívül lehet fagyasztott)
- mentalevél
Ez a nyers vegán édesség aztán tényleg pillanatok alatt elkészül, és nagyon látványos, vendégek fogadására is tökéletes. A banánokat meghámozzuk, aljukat levágjuk, hogy meg tudjanak állni a hajók. Belsejüket kicsit kikaparjuk egy kiskanállal.
A krémhez: a kókusztejszínt habosra verjük kézi mixerrel a málnával, a levágott-kikapart banánnal és az agavésziruppal. Beletöltjük a kész krémet a banánokba, a tetejét pedig egész málnaszemekkel díszíthetjük, kis szirupot még csorgathatunk rá.
Ebben a receptben az a jó, hogy kedved, ízlésed , kreativitásod szerint variálhatod. Én mostanában zabpehellyel dúsítom a tölteléket, és akár reggeliként tálalom a családnak.
Jó étvágyat!
Árvai Nóra
Egészségedre, jó étvágyat!
Leave a Reply