Endometriózis diéta receptek

Közkívánatra ezen a hétfőn újra endometriózis diétába illeszthető, finom, egészséges ételek elkészítésével foglalkozunk. a hosszú hétvégén egyik nap vöröslencse levest készítettem marokkói fűszerezéssel, az egész családban hatalmas sikert aratott, pedig a fiam nem egy „leveses” típus. Ezért bátran ajánlom Nektek is kipróbálásra! az már csak hab a tortán, hogy nem kell órákig pepecselni vele a konyhában, mert hamar készen van, és hamar el is fogy, ez garantált!:-)

Vöröslencse leves marokkói fűszerezéssel

Hozzávalók:

  • egy kis zacskó vöröslencse,
  • egy kis konzerv sűrített paradicsom,
  • fűszerek (só, fehér bors, kurkuma, szárított petrezselyem, fokhagyma),
  • víz vagy zöldségleves alaplé,
  • olívaolaj,
  • egy facsarásnyi citromlé

Olívaolajon hevíts két-három gerezd fokhagymát, majd öntsd bele a vöröslencsét, (nem kell előzetesen beáztatni, hamar megpuhul!).

Öntsd fel vízzel vagy alaplével, ha csak sima vizet használsz, tegyél bele ízlés szerint bio vegetát.

Néha megkeverve fedő alatt főzd, majd öntsd bele a sűrített paradicsom konzervet is, keverd gyakrabban, főzd tovább. Ha elforr a víz, pótold nyugodtan. Fűszerezd ízlés szerint én nem szeretem túl csípősen, ezért csak egy kevés fehér borsot, kurkumát teszek bele. (

Tudtad, hogy a kurkuma kiváló fájdalom csillapító?) Ha elérte a kellő sűrűséget, puhaságot, vedd le a tűzről a lábast, és facsarj bele egy kevés friss citromlét, ettől igazán különleges lesz a végeredmény!

 

A tetejét díszítsd szárított petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Árvai Nóra

Finom és egészséges receptek és rendszer, hogy ezúttal tényleg sikerüljön ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!