Sziasztok!
Gyors, finom, egészséges, endometriózis diéta barát… egyszóval egy tipikus EndoBlogos recept következik!

- 1 csomag készen vásárolt tortilla lap- válassz sószegény, diétádtól függően teljes kiőrlésű vagy gluténmentes változatot
- 225 g vöröslencse
- 3 kisebb fej hagyma
- 3 db érett, kisebb paradicsom
- 1 db szép, érett avokádó
- 1 lime
- himalájai só, frissen őrölt bors, fűszerek ízlésed szerint, pl. chili, koriander, gyömbér, kurkuma, curry…
- olívaolaj
A hagymát tisztítsd meg és aprózd fel. Olívaolajon hevítsd fel és máris tedd rá a fűszereket. A vöröslencsét nem kell beáztatni, csak mosd meg alaposan, szárítsd meg, és tedd rá a hagymára. Kevergesd sűrűn, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és főzd puhulásig. Ha kell, fűszerezd, ízlés szerint, akár kissé csípősre is, ha szereted ezt az ízvilágot. Amikor a víz elfőtt, egy lencsepürészerűséget kapsz.
Közben a paradicsomokat aprózd fel, az avokádót hámozd meg, vágd csíkokra, a lime-ot facsard ki. A tortillalapokat száraz serpenyőben mindkét oldalukon kicsit pirítsd át, melegítsd fel. A közepére tegyél két evőkanálnyit a lencsepüréből, helyezd rá a paradicsomkockákat és az avokádót, és egy kevés lime-lével hintsd meg. Ezután jól csomagold be a kis batyut, alul szorosan zárd, a teteje maradjon nyitott.

Kész is, egészségedre! További finom és egészséges recepteket találsz az Igazi Endometriózis Diéta könyveinkben!
Hagyj válaszolni