Endometriózis diéta recept: vegán sütőtök krémleves

Sziasztok!

Ez a finomság igazi őszi, melengető táplálék, egyszerűen imádom bármennyit képes vagyok belőle megenni. Elfogulatlanul állíthatom, hogy az EndoBlogtól megszokott módon nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, könnyed,vegán táplálékról van ezúttal is szó. Az elkészítési idő kb. 45 perc, de amíg a leves rotyog, addig taníthasz egy új trükköt  a kutyádnak vagy megválaszolhatod az emailjeidet. Ha azt akarod, hogy a sütőtök jól megpuhuljon így a botmixernek ne legyen sok dolga már, akár mindkettő belefér, ezt tapasztalatból mondom.

Sütőtökkrém leves egyszerűen

Hozzávalók:

Félbevágott sütőtök

1 fej lilahagyma vagy vöröshagyma

fűszerek: bio leveskocka, őrölt bors, cseppnyi nyírfa cukor, csipet himalájai kristálysó,

Díszítéshez: szárított medvehagyma,  pirított natúr magvak vagy tökmagolaj

Elkészítés:

A tököt és a hagymát kockázd fel,és a legmacerásabb részen már túl is vagy. Kevés olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát majd dobd rá a tököt. Amint kicsit kezd megpuhulni, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és fűszerezd ízlés szerint. Én egy bio leveskockát szoktam beletenni egy-egy csipet  nyírfacukorral és himalájai sóval, borssal. 25-30 percen át puhára főzöm, majd turmixgépen vagy botmixerrel összekutyulom kellő krémleves állagúra. A tetejére magvakat pirítok, vagy egy csepp tökmagolajat öntök rá, de szárított medvehagymával is finom.

Egészségedre, jó étvágyat!

További finom és egészséges recepteket találsz az Igazi Endometriózis Diéta könyveinkben. 

 

 

krónikus betegeket segítő pszichológus, meddőségi specialista, coach, perinatális szaktanácsadó, szakíró

Bejelentkezés konzultációra ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!