Sziasztok!
Az EndoBlog.hu-tól megszokott módon ismét egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, egészséges és mennyeien finom fogás receptjét hoztam el nektek. Akár az ünnepi asztalra is kerülhet, mindenkinek ízleni fog!
Vegán Pásztor Pite
Hozzávalók:
- olívaolaj
- 1 kis ebb édesburgonya
- 60 ml natúr rizstej
- adalékmentes só egy csipet
- frissen őrölt fekete bors
- egy kis fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 80 g gomba
- 3 paradicsom
- 1 kávéskanál szárított kakukkfű
- 10 g növényi sajt
- 1 kis marék bébispenót levél
- 230 g lencse
- sómentes bio vegeta
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokosra, egy fúj olajspay-vel egy kis olajat a tepsire. A pép elkészítéséhez hevítsd egy lábasban tiszta vizet, főzd meg az édesburgonyát közepes lángon kb. 10 perc kell neki. Szárogsd meg és helyezd a burgonyát egy meleg serpenyőbe. Kis lángon melegítsd kb. fél percig amíg a felesleges nedvesség elpárolog.
Ezután egy turmixgéppel pürésítsd a burgonyát, add hozzá a rizstejet fokozatosan, és a sót, borsot. Tedd ezután egy lábasba és fedd le alufóliával.
Melegítsd olajat egy seprenyőben, a felaprított hagymát, fokhagymát pirítsd üvegesre. Ezután add hozzá a felaprózott répát, gombát, és 4-5 percig főzd. Fűszerezd kakukkfűvel, add hozzá a paradicsomot, a lencsét és a bio vegetát, főzd tovább 2-3 percig. Ha kell, utánsózhatod, borsozhatod. Helyezd ezt a lencsés keveréket egy előkészített jénai tálba és a tetejére fektesd rá, símítsd el a burgonyát. Szórj rá reszelt vagy apróra vágott növényi sajtot.
Süsd a sütőben 25-30 percig amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tálald bébispenótlevelekkel! Egészségedre, jó étvágyat!
További finom és egészséges receptek, ünnepi fogások és túlélőkészlet az endometriózisos karácsonyhoz a vadonatúj Stresszmentes Karácsony Munakfüzet és Kreatív Évtervezőben.
Leave a Reply