Hagyomànyos lencsefőzelék vegàn módon
Hozzàvalók:
lencse, babèrlevél, himalajai só, őrölt bors, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 ek fokhagymas ecet, 1 l zöldségleves alaplé
Elkészítés:
Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, pirítsd meg egy kevés olivaolajon.Keverd hozzá a lencsét, majd gyorsan add hozzá az alaplevet, hogy le ne égjen. Forrald tovább, add hozzá a fűszereket, a sót, borsot, babérlevelet. Főzd puhára a lencsét, majd add hozzá az ecetet. Az első verzióban úgy sűrítheted a főzeléket, hogy kiveszel két merőkanállal belőle, botmixerrel pürésítsd, majd keverd vissza a főzelékbe. Még pár percig főzd ezután, ha szükséges utófűszerezd. Jó étvágyat!
A másik verzióban szerepel rántás, de annak összetevőit egészséges hozzávalókkal helyettesítheted. A fehér liszt helyett használj kukoricalisztet, a tejföl helyett pedig zabtejszínt vagy rizstejszínt. Keverj hozzá házi pirospaprikát, és így add hozzá a főzelékhez!
Egészségedre!
Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke.
Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!
Leave a Reply