Ma egy melengető téli recepttel készültem a számotokra.
Almás-gyömbéres zellerkrémleves
Hozzávalók:
800 g zeller, 4 db alma, 1 ek olívaolaj, 1 fej fokhagyma, 2 gerezd fokhagyma, fehérbors, 1 l zöldség alaplé, petrezselyem, gyömbér
Elkészítés:
A zellert és az almát hámozd meg, az alma magját vágd ki, majd darabold fel kis kisebb kockákra mindkettőt. Forró olívaolajban párold 5 percig a megtisztított, durvára vágott hagymát, fokhagymát. Rakd bele a darabolt zellert, almát, a fűszereket is add hozzá, forgasd át, pirítsd tovább. Forralás után mérsékeld a hőfokot, és főzd kb. 30 percig. Miután megpuhult a zeller, botmixerrel pürésítsd. Díszítheted pirított teljes őrlésű kenyérdarabokkal is.
Egészségedre!
Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke. Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!
Hagyj válaszolni