Endometriózids diéta recept- almás gyömbéres zellerkrémleves

Ma egy melengető téli recepttel készültem a számotokra.

 Almás-gyömbéres zellerkrémleves 
Hozzávalók:

800 g zeller, 4 db alma, 1 ek olívaolaj, 1 fej fokhagyma, 2 gerezd fokhagyma, fehérbors, 1 l zöldség alaplé, petrezselyem, gyömbér

Elkészítés:

A zellert és az almát hámozd meg, az alma magját vágd ki, majd darabold fel kis kisebb kockákra mindkettőt. Forró olívaolajban párold 5 percig a megtisztított, durvára vágott hagymát, fokhagymát. Rakd bele a darabolt zellert, almát, a fűszereket is add hozzá, forgasd át, pirítsd tovább. Forralás után mérsékeld  a hőfokot, és főzd kb. 30 percig. Miután megpuhult a zeller, botmixerrel pürésítsd. Díszítheted pirított teljes őrlésű kenyérdarabokkal is.

Egészségedre!

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke. Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!

Hagyj válaszolni

Az Ön e-mail címe nem kerül nyilvánosságra.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!

hu_HUHU