Ebédidő- neked is jár!

Sokan panaszkodnak  arra, hogy az endometriózis diétát követve eltávolodtak kollegáiktól, párjuktól, barátaiktól, hiszen kínosan érzik magukat a közös étkezések közben, amikor magyarázkodni kell az okvetetlenkedőknek, akik mindig mindent jobban tudnak a táplálkozásról. A közös étkezések nagyon fontos rituálék, összekovácsolják a társaságot, erősítik a kapcsolatokat.

Következzen néhány egyszerű tipp arra, hogyan lehetsz aktív részese a társasági programoknak akkor is, ha fontos számodra az egészséges táplálkozás.

1. Ne csinálj nagy ügyet belőle!  Minden csoda három napig tart, a többiek majd megszokják, hogy másképpen étkezel, és kevesebbet fognak nyaggatni. Ha természetesen viselkedsz, ők is hamarabb elfogadják a megváltozott helyzetet.

2. Keresd azokat az ételeket, amelyeket fogyaszthatsz! Ne félj kompromisszumot  hozni! A munkahelyi menzán vagy egy éteremben is találhasz olyan ételeket, amelyek beleférnek a diétádba. Grill zöldség, nyers saláta szinte mindenhol van. Néha apró kompromisszumokat is bevállalhatsz, hiszen sokkal többet veszíthetsz, mint hogy esetleg fehér rizzsel kell enned a salátát. 😀

3. Főzz otthon, de vidd le a kajádat az étterembe! Az, hogy otthon megfőzöl előző nap este, nem jelenti azt, hogy egyedül kell elfogyasztanod az ebédedet. Tedd ki egy tányérra, és ülj le a barátaid, kollegáid mellé!

4. Ne hagyd otthon a humorérzékedet! Ahelyett, hogy bosszankodsz a csipkelődéseken, nyugodtan üsd el a dolgot humorral. Nevess önfeledten, akár önmagadon is.

5. Beszélj róla! Azokkal, akik érdemesek rá, nyugodtan megoszthatod a diétád okát. A betegség nem szégyen, hanem egy állapot, ráadásul pont a tudatosságodnak köszönhetően- amelynek az egészséges étkezés is  a része- csak átmeneti állapot.

6. Ne legyél hittérítő! Mindenkinek szíve joga úgy táplálkozni, ahogyan akar, neked nem feladatod ezen változtatni. Fogadd el, hogy nem mindenki gondolkodik hozzád hasonlóan. Tudom, hogy csak a jóindulat vezérel, de a  munkahelyen csak unszimpatikus leszel, ha folyamatosan arról beszélsz, miért káros a kollegák által elfogyasztott étel a számukra.

7. Legyél kedves!Hozz kóstolót! Nem számí hittérítésnek, ha a kedvenc egészséges sütidből csinálsz még egy tepsivel, és beviszed a munkahelyedre körbekínálni. Sőt, kedves gesztus, értékelni fogják!

Jó étvágyat, vidám ebédeket!:-)

Árvai Nóra

Friss hírek, tippek, receptek, kedvezmények az Endomailen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!