De szerencsés vagy, neked könnyű…

Te hallottad már, hogy milyen szerencsés vagy?

 

Ismerős valamelyik? 

De jó neked, milyen szerencsés alkatod van”

Az izomzatom a MUNKA eredménye amelyet 14 éves korom óta végzek. Napi 1 óra kardió és 20 perc saját testsúlyos edzés. Mindennap.

“De szerencsés vagy, neked milyen könnyen megy az írás! “

Nem, nem szerencsés vagyok, ez a befektetett rengeteg óra MUNKA eredménye, amit az ügyfeleim és a családi életem mellett, legtöbbször éjjelente, alvás helyett csináltam, másnap annyi kávéval ami belém fért.

“De jó neked, te 4 nyelven beszélsz, milyen szerencsés vagy! “

Nem, nem szerencsés vagyok, megtanultam. Évek alatt, munkával, ahogy a felnőtt nyelvtanulók szokták.

“De jó neked, megtaláltad a küldetésed, és azt csinálod, amit szeretsz. Hát igen, te milyen szerencsés vagy! “

Nem, nem megtaláltam, hanem megkerestem a küldetésem, és a vállalkozásom sikere sem az ölembe hullott… kitalálod? Kőkemény MUNKA eredménye… nem, nem kilenctől ötiges,  hanem sokszor nullhuszonnégyes, heti hét napos munkáé.

“De jó, neked hat diplomád van, hát, tudod nekem suli mellett dolgoznom is kellett, meg hát te szerencsès vagy, neked könnyű a tanulás…”

Nem, nem könnyű a tanulás. Miért lenne könnyű?

Nekem is dolgoznom kellett a sulik mellett. Az első diplomámat mindenórás terhesen szereztem, a másodikra a kórházban tanultam, és  a nagyműtétem másnapján mentővel vittek államvizsgázni. Könnyű volt vajon ? Vagy most, gyerek, háztartás, vállalkozás, család mellett könnyű?  Nem mondanám. Csak úgy döntöttem, hogy fontos, ezért csinálom, ahogy mindenki más, aki veszi a fáradságot és felnőttként is tanul.

„De jó neked, milyen szerencsés vagy, neked milyen kevés alvás is elég!”

Ez az egyik kedvencem, no comment.

“De jó neked, te tünetmentes vagy, megyógyultál az endometriózisból, milyen szerencsès vagy, milyen ritka! “

Haha. A  sokévnyi tünetmentesség mögött napi sport, mozgás, meditáció, stresszmanagement, életvezetési rendszer, több mint 500 óra önismeret, kőkemény életvitelbeli és magánéleti változások és speciális, általam kidolgozott növényi alapú diéta van. Te ezt szerencsének hívod? Én nem.

Még azért is „szerencsès”  vagyok, mert jól nevelt a kutyám… Khm, izé, az, hogy nem lép le a járdáról nagyjából négyszáz fel és  le lépkedés, nem, nem jó, gyere vissza, újra, okos- ba került, gyakorlásba, munkába, időbe, energiába.

Nagyon durva, de eltelt 2023 fele. Nem tudom, te is ezt érzed-e, de olyan ez az év, mintha sietne, mintha valaki üldözné, gyerünk már, menjünk már, siessünk már! Úgy telik az idő hogy kettőt pislogok és pamm, két hónappal később van, pedig esküszöm csak kettőt pislolgtam.

Ez az érzés, ez a tapasztalás ihletett meg most, amikor elhoztam nektek a De szerencsés vagy… – cikkemet. Te is megkaptad már ezt a mondatod?

 

Annyira gyorsan telnek a napok, rohannak, szaladnak, csak kapkodjuk a fejünket. Most hoztam el a kiskutyám, pöttömnyi, félénk kölyök volt 3 hónapa, most meg egy kis genyó határfeszegető kamasz laki az a kis szőrpamacs… na de mielőtt nagyon elkalandozom itt a nosztalgiában, vissza a lényeghez: szaladnak a napok, és ha nem figyelünk oda, bizony elszaladnak, elfolynak, elfolyik az idő a kezünk között. Az idő, a napok, a napokból hetek lesznek, a hetekből hónapok,  a hónapokból pillanatok alatt évek… az élet.

De szerencsés vagy… Neked könnyű!

Szerencsés is vagyok, nagyon is, sok minden miatt.

Szerencsés vagyok, hogy van családom, vannak barátaim, hogy békében (na jó viszonylag) élhetek,

Viszont amiért megküzdöttem, nem aludtam, órákat, heteket, éveket beletettem, tanultam, írtam, kutattam, olvastam, lefutottam, megfőztem, kiterveltem, megalkottam, megírtam, az nem szerencse. Az elkötelezettség, döntés, kitartás és MUNKA.

Így élünk mi, anyák, vállalkozók, írók, krónikus betegek, endometriózissal élők, tanulók, sportolók.

Annak, aki a kifogásai mögé bújik, mindig szerencsések leszünk, akik jókor voltak jó helyen. Az ő képzeletükben talán, de a valóságban nincs gazdag amerikai nagybácsink, nincs médiaguru puszipajtásunk, nem születtünk nem alvás génekkel.

Egyszerűen csak hoztunk egy döntést:

Az egészségem fontos.

A hivatásom fontos.

A fejlődésem fontos.

A családom, beleértve a kutyámat is, fontos.

És ami fontos, azért kitartóan dolgozni fogunk. Minden egyes nap. Ennyi a nagy titok.

Ha szeretnél hozzám hasonlóan „szerencsés” lenni- azaz minden áldott nap tenni az egészségedért, magadért, fejlődésedért, szeretteidért, kapcsolataidért, harmóniádért- akkor csatlakozz te is az ITT az éves online mentor programomhoz, hamarosan zárom a jelentkezést!

Minden nap egy kis lépés, minden nap csak pár percnyi befektetett munka, és egy év múlva iszonyúan „szerencsés” leszel te is. 🙂

Szeretettel várlak téged is!

Szeretnél még többet tudni? Maradjunk kapcsolatban! Itt tudsz találkozni még a velem és a tartalmaimmal:

 

FB

INSTA ENDÓS

TIKTOK

KÖNYVEK

YOUTUBE

KURZUSOK

KONZULTÁCIÓ

ENDOMAIL

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!