Csicseriborsó főzelék recept

Ez egy olyan főétel, amit vagy nagyon szeretsz, vagy nagyon nem. Nálunk a családban egyedül én eszem meg, illetve néha a fiam, de ő is kizárólag akkor, ha lepürézem, tehát nem úgy néz ki, mintha csicseriborsó lenne.

Csicseriborsó főzelék

Hozzávalók:

egy csomag csicseriborsó, olívaolaj, fokhagyma, kukoricaliszt és rizstej a rántáshoz, ízlés szerint zöldfűszerek, só, bors

Elkészítés:

előző este beáztatom a csicseriborsót. Legalább 12 órát kell áznia!

Az olívaolajon megpirítom a hagymát, felöntöm vízzel, beleöntöm a csicseriborsót, amiről előzőleg leöntöttem a maradék áztatólevet.  Hagyom főni, még áztatás után is elég kemény a csicseri, nagyjából egy jó óra is kellhet neki, hogy megpuhuljon.  közben elkészítem a rántást, én ehhez kukoricalisztet használok és rizstejet.

Csomómentesre keverem, majd belefolyatom a főzelékbe, és alaposan elkeverem. Innentől gyakori kevergetés mellett hagyom még egyet rottyanni. A legvégén ízesítem, én most medvehagymát, petrezselyemzöldet, sót, borsot tettem bele. Tálalás előtt még meghintettem szárított petrezselyemmel is. Viccesen néz ki, az ízét lehet utálni vagy szeretni,  előnyei viszont vitathatatlanok!

Jó étvágyat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!