Banános-mandulás-zabos süti

Fc

„Edina, ha csak fele annyi energiát fordítasz arra, hogy meggyógyulj, mint amennyit a barátaidra szoktál, akkor kétség sem férhet a sikerhez! szeretünk, szorítunk!” Márti és a többiek

Banános-mandulás-zabos sütemény

Hozzávalók:

  • 3 nagy, érett banán
  • fél rúd vanília
  • 2 csésze zabpehely
  • negyed csésze kókusz- vagy olíva olaj
  • 2/3 csésze mandulaliszt
  • 1/3 csésze kókuszreszelék
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál himalájai só
  • 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:

Melegítsd előre a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban nyomkodd szét a banánt, az olajat és a vanília kikapart magjait. Egy másik tálban keverd össze a zabpelyhet, a lisztet és a kókuszreszeléket, a sót, a fahéjat és a sütőport, majd töltsd bele a nagyobb tálba és kevergesd addig, amíg egységes, szép , laza tésztát nem kapsz. szaggass belőle kb. 3 cm átmérőjű darabokat, és helyezd őket sütőpapírral bevont tepsire. Nem kell sokáig sütni , 10-15 perc elég.

Jó étvágyat!

Köszönjük a receptet Mártinak, ha van kedved, kövesd Te is a példáját, írj és üzenj az Endoblogon!

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!