Ezért ma egy nagyon egyszerű, mégis finom és egészséges, gyógyító, energetizáló étel receptjét szeretném Nektek megmutatni. Eredetileg a kisfiamnak csináltam, amikor még baba volt, ezért itthon a mai napig Babamüzli néven fut ez a finomság.
Babamüzli
Hozzávalók:
- zabpehely,
- rizstej,
- alma,
- körte,
- almalé vagy víz,
- mazsola ízlés szerinti mennyiségben
Áztassuk be a zabot előző este, de minimálisan néhány órára. Mossuk meg, magozzuk ki, daraboljuk fel a gyümölcsöket. Tegyük az almát és a körtét egy serpenyőbe, öntsük rá a vizet vagy a frissen facsart almalevet, s fedő alatt pároljuk néhány percig. Húzzuk le a tűzről és törjük össze villával. Keverjük össze a beáztatott zabot a mazsolával, végül adjuk hozzá a gyümölcspürét. Kész is, ennyi az egész.
Jó étvágyat, szép reggelt kívánok!
Árvai Nóra
Leave a Reply