Az év inspiráló nője 2017

Sziasztok!

Nagyon boldoggá tett, hogy ennyien követtétek figyelemmel az EndoBlog endometriózis világnapi kampánya keretében az év inspiráló nője pályázatot. Annyi szavazat érkezett, hogy háromszor futottunk neki a számolásnak, nehogy hibát kövessünk el. Hihetetlenül büszke vagyok, hogy egy ilyen közösséget tarthatok, mint az Endoblog és vele a Facebook oldalunk, www.facebook.com/endometriozisnelkul

Minden résztvevőnek gratulálok, az EndoBlogon bemutatásra került öt hölgynek pedig különösképpen. Élettörténetekkel inspiráltok, erőt adtok, életörömöt sugároztok, és ez csodálatos dolog. Nagyra tartalak Benneteket, és köszönöm, hogy részvételetekkel megtiszteltetek bennünket. Számomra – és az EndoBlogos közösségünk számára- ti vagytok az igazi hősök, harcosok, küzdők, dívák és a csajok a szomszédból, szerelmek, otthonteremtő családanyák, barátok, álmodók és alkotók, sírva is mosolygók, minden nap új reménnyel ébredők.

Következzen egy interjú az év inspiráló nője pályázat nyertesével, Urbán Ritával.

UrbanRita_kep

Árvai Nóra: Rita, ki nevezett a pályázatra? Tudtál róla vagy meglepődtél? Mit szóltál? 

Urbán Rita: Igen, nagyon meglepett. Nem számítottam rá. Soha nem érdekeltek különösebben a díjak és titulusok, de amikor tudomást szereztem a jelölésről, nagyon meghatódtam.

A mai napig nem tudom pontosan, kinek köszönhetem a jelölést, de nagyon jó érzéssel töltött el, hogy valaki számára ennyit mindent tudtam adni, melyre még évek múltán is emlékszik.
Á.N.: Mit jelent neked ez a díj, ez az elismerés?
U.R.: A jelölés és a szavazás során számos olyan visszajelzést, személyes üzenetet kaptam, ami nagyon elgondolkodtatott. Sok rég nem látott ismerősről derült ki, hogy szintén sorstárs, de talán a legfontosabb hozadéka az volt az egész folyamatnak, amikor többen érdeklődtek, milyen tünetekre érdemes figyelniük, esetleg a tüneteik alapján mit gondolok, szenvedhetnek-e ők is endometriózisban. Épp ezért a díj egyrészt egy hatalmas elismerés számomra, másrészt felelősség is, hogy még több nő figyelmét hívjuk fel arra, hogy pl. a görcsös menstruáció nem „kötelezően, anyáinktól örökölt genetikai teher”, melyet a „család nőtagjainak mindenképp viselni kell”, hanem igenis egy alapos kivizsgálással járjunk utána, talán endometriózis állhat a háttérben. Mint a cím idei nyertese, még inkább felelősséget érzek a figyelemfelhívással és az információterjesztéssel kapcsolatban.

Á.N.: Mit képviselsz a munkásságoddal, mit szeretnél átadni? Hogyan kapcsolódsz az EndoBlog által képvielt értékekhez? 

U.R.: A közösség hihetetlen gyógyító erejét. Akkor, amikor nem csak az interneten olvasol más sorstársakról, hanem egy-egy endoblogos találkozón valódi arcok, személyes történetek kerülnek megosztásra, ráébredünk, nem vagyunk egyedül sem a betegséggel, sem a kínzó kételyekkel, félelmekkel. Az, hogy egy kisebb-nagyobb női csoport összetart, a találkozók után is barátságok is születnek, rengeteg görcsöt képes oldani és megnyugvást adni.

Á.N. Játsszunk valamit, csak hogy a történeted megismerése után még közelebb kerülhess az olvasóinkhoz! Mi a három számodra legszebb szó?

U.R.: Tulipán, otthon, cica:-)

Á.N.: Jellemezd magadat három szóval, mi jut eszedbe elsőre?

U.R.: Fejlődés, hit, szeretet.

Á.N: Mit üzensz az EndoBlog olvasóinak? 

U.R.:  Elsőként azoknak szeretnék üzenni, akik jelöltként vettek részt a versenyben. Rengeteg megosztás, like érkezett az endoblog oldalára – talán valaki épp rátok szavazott, amikor először hallott az endometriózisról. Talán ezzel megmentettétek egy vetélés traumájától. Talán csak nem halogatja tovább az évente ajánlott nőgyógyászati kontrollt.

Amit valamennyi érintett számára leginkább szeretnék átadni, hogy őrizd meg a humorérzéked bármilyen nehéz és segíts a hétköznapi rohanásban embertársaidnak is. Neked talán csak egyetlen kedves szó, egy gesztus, más számára viszont lehet, hogy az ő adott lelkiállapotában valami felmérhetetlenül nagy támasz. És higyj abban, hogy az élettől visszakapod ezt – később talán épp az endó kapcsán kapsz egy olyan tippet, amely hozzásegít a gyógyulásodhoz!

Rita az Év Inspiráló Nője cím és vándordíj mellé az EndoBlog szerzőjének ajándékcsomagját kapta nyereményként, benne aTe Tested Életmód Programmal és a Meggyógyulok Naploval. Rita, forgasd őket haszonnal, szeretettel, egészséggel!

Hamarosan különdíjasunkat is megismerheted:-)

endometriozis-blog-logo

Árvai Nóra

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, eü- és orvos coach, kiképző jógaterapeuta

Konzultációra jelentkezé www.endoblog.hu/eshop/booking

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!