A titokra fény derül, avagy mit forgattunk hétvégén?

Végre fény derül arra, mit is forgattunk a hétvégén:-)

Egy különleges női jóga dvd-t, melynek gyakorlatait úgy válogattam össze, hogy mind testi, mind lelki szinten pozitív hatással legyen a gyakorlóra.A női jóga a legrégebbi kifejezetten nőknek szóló mozgásforma, minden később kifejlesztett női mozgásprogram alapja.

 

A DVD felépítése

A női jóga dvd-n egyszerű, kezdők számára is könnyedén kivitelezhető gyakorlatokat találsz hat plusz egy blokkra osztva. Az első blokk egy Bemelegítő gyakorlatsort tartalmaz, amelyet minden gyakorlás előtt célszerű elvégezni.

A második blokk neve Jóga menstruáció idejére. Ezeket az ászanákat akkor végezd, amikor éppen vérzésed van, csökkentik a görcsöket, a fájdalmakat, nyugtatólag, lazítólag hatnak a testedre, és segítik a menstruációs vér egyenletes ürülését. A gyakorlatokat a menstruáció teljes hossza alatt végezheted, valamint javasolt gyakorlásuk  áttöréses vérzés, pecsételés idején is.

Az Ovulációs jóga rövidebb blokk, néhány olyan ászanával, amit kifejezetten az általában ciklus közepén bekövetkező tüszőrepedés időpontjában érdemes gyakorolni. Enyhítik az esetleges diszkomfort érzetet, harmonizálják a hormonműködést, segítik a tüszőrepedés folyamatát.

A Termékenységfokozó jóga gyakorlataival növelheted az esélyét a vágyott kisbaba megfoganásának. Az ászanák nyitják a csípőt, medencét, fokozzák az alhasi szervek vérellátását, összességében nagyon jó hatással vannak a női szervezetre. fontos, hogy az ebben a blokkban található fordított testhelyzeteket (gyertya, eke-tartás) vérzés idején ne csináld, de erre ott is felhívom majd a figyelmedet, és mutatok alternatív lehetőségeket.

Végül de nem utolsó sorban női testünk ékszerével, a mellekkel is foglalkozunk, hiszen egy női jóga dvd nem is lehetne teljes e nélkül. A Jóga a mellekért című blokkban nem csupán alakformáló, egészségmegőrző gyakorlatokat mutatok be, hanem felhívom a figyelmed arra is, mennyire fontos a melleidhez fűződő törődő, szeretetteli viszony.

A hatodik blokkban találod a Gátizmok jógája-t. Mint minden izmot, a gát izmait is meg kell mozgatni, ha azt szeretnéd, hogy jól működjenek. Nem csak a várandósság és a szülés, de minden hasi és hüvelyi műtét is gyengíti a gát izmait, szöveteit. Könnyedén tehetsz az erős, rugalmas, egészséges gátért, ha velem, tartasz ebben a blokkban is.

A „plusz egy” blokk pedig egy kis bónusz, ajándék akkor, ha nemrégiben estél át nőgyógyászati műtéten.  A Jóga műtét után blokkból megtudhatod, milyen mozdulatokat végezhetsz és mire kell odafigyelned a regeneráció időszaka alatt, ha szeretnéd elkerülni az esetleges szövődményeket, összenövéseket, trombózist. köszönet a szakmai közreműködésárt Bene Máté Zoltán gyógytornásznak!

A dvd hamarosan elérhető lesz az EndoShopon!:-)

Szeretettel kívánok szép hetet!

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!