A kiegyensúlyozott és sikeres lombikért

Krónikus nőbetegeket segítő pszichológusként, perinatális szaktanácsadóként szívügyemnek tartom az asszisztált reprodukciós eljárásra készülő párok támogatását, hiszen nem kis kihívást jelent ez a folyamat érzelmi szempontból sem. A mai bejegyzésben legújabb, az asszisztált reprodukciós eljárások nyugodt megélését és sikerességét támogató mélyrelaxációs és önszuggesztiós technikákat tartalmazó cd-nket mutatom be.

A stressz egyértelmű velejárója minden asszisztált reprodukciós kezelésnek, ami azért probléma, mert a sikeres lombik folyamat egyik legnagyobb gátja maga a feszültség, a krónikus stressz.

Kiemelten fontos a stressz kezelése, a hatékony, de mégis szelíd technikák elsajátítása, amely segít és támogat téged a nyugodt, kiegyensúlyozottan megélt lombik folyamat elérésében, ezáltal növelve a sikeresség esélyét.

Felkészítő hanganyagom 3 részből áll.

1. A felkészülés az IVF ciklusra című relaxációban a cél a nyugodt, befogadó, nyitott állapot megetremtése és elérése, és annak megtanulása, hogy ezt a kellemesen relaxált állapotot miképpen érheted el és tarthatod fent az izgalmas törénések közepette is.

2. Mélyrelaxáció során kapcsolatba léphetsz a női szerveiddel, szeretettel, hálával fordulhatsz feléjük, s ebben a kapcsolatban kérheted őket, hogy működjenek együtt veled és fogadják a stimulációs gyógyszereket elfogadással, szeretettel. Kérheted a hatóanyagokat, hogy oda menjenek, ahol szükség van rájuk, és úgy fejtsék ki a hatásukat, ahogyan a legnagyobb segítéget jelentik a testednek.

3. Beültetés után a fókusz a babán/babákon van: szereretteli kapcsolat kialakítása, a beágyazódás támogatása a fő cél, de nem feledkezünk el az anyai nyugalom és önbizalom megteremtésének támogatásáról sem. A várakozás két hete így kellemesen izgalmas lesz,  nem pedig őrlődő és aggodalmakkal teli.

 

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke.

Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!