Egy különleges desszert – élvezd a diétádat!

Lelkes recept küldőinknek köszönhető a következő, nagyon gusztusos édesség receptje is.

Egyetlen extra tippem van: sajnos a narancs (és egyéb citrusfélék) héjában elég sok vegyszer van, hiszen még éretlen állapotban szedik le őket, és sok kemikáliával kezelik, hogy érett és szép legyen, mire hozzánk eljut.

Ezért bánjatok csínján a déligyümölcsök héjának felhasználásával- persze egy két alkalomtól nyilván nem történik semmi visszafordíthatatlan- de egy alapos mosást mindenképp megér a dolog.

Köszönjük a receptet, ezúttal Briginek!
Mandulás desszert
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 és fél evőkanál frissen facsart narancslé
  • 1 evőkanál nyírfacukor

A mandulát gyúrjuk össze a hozzávalókkal. Lapítsuk ki kb. másfél centis vastag lappá nyújtófa segítségével ,és éles késsel kockázzuk fel.Érdemes hűtőszekrénybe tenni napra szikkadni.

 

Jó étvágyat!

Árvai Nóra

endoblogger, szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsacó

Bejelentkezés ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!