10 ok, amiért olvasni jó

Ha régóta az Endoblog követője vagy, biztosan észrevetted már, hogy szeretek írni. Itt az Endoblogon hetente kétszer, hétfőn és szerdán mindig friss bejegyzésre bukkanhatsz, de heti rendszerességgel találkozhatsz cikkeimmel a www.babamamakonzultácio.hu-n és a www.szinglianyublog.hu-n is. Eddig 6 könyvem jelent meg, ezek az alábbiak:

2012-ben a Medicina Kiadónál Az Endometriózis könyv, ennek most 2016-ban jön ki a bővített, felturbózott, aktualizált második kiadása ugyanitt. Sokan érdeklődtök, tavasztól lesz kapható a könyvesboltokban. A régi kiadás már mindenhonnan elfogyott, de láttam, hogy könyvtárakban elérhető.

2014-ben jelent meg az Anyu Beteg mesekönyvem, krónikus betegséggel küzdő anyák gyermekei számára, és a Meggyógyulok Napló, ami egy interaktív, regenerációt és gyógyulást támogató feladattokkal teli könyv nőknek. Ebben az évben társszerzőként tevékenykedtem az Így légy boldog egyedülálló anya c. könyvben is.

2015-ben az eddigi kedvencem, a hiánypótló Lombikbaba vagyok mesekönyvet írtam meg, asszisztált reprodukciós eljárással fogant gyermekek és családjaik számára, idén pedig legnagyobb  örömömre végre kezemben tarthatom  a legújabbat, az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyvet.

endo dieta könyvem

Nem csak írni, olvasni is nagyon szeretek. Tudtad, hogy olvasni egészséges?

Íme 10 jó ok, hogy miért válik hasznodra, ha olvasol
  • Az olvasás ellazít, kikapcsol, remek stresszkezelő módszer lehet. Percek alatt másik dimenzióba kerülhetsz általa,  kizökkent a megszokott rutinból és kerékvágásból.
  • Új ismeretekre tehetsz szert, a meglévő tudás és az általános műveltség is  mélyül.
  • Választékosabb, gazdagabb lesz a a szókincsed.
  • Javul a fantázia és a képzelőerő, mert nem készen kapott vizuális anyagot látsz, mint egy film esetében, hanem magad alkotod meg a szereplőket a fejedben.
  • Sokféle nézőpont, vélemény, karakter, emberi  sors tárul eléd, amikor végigkísérsz egy-egy történetet. Egymástól egészen eltérő helyzetekbe élheted bele magad, gyakorlod az empátiás készséget, valamint   saját élethelyzetedet is más szemszögből láthatod.
  • Az olvasás inspirál, motivál, és ehhez még csak nem is kell önsegítő irodalmat olvasnod.
  • Erőt meríthetsz mások sorsából, történeteiből, és a happy endekből rájöhetsz: nincs legyőzhetetlen akadály.
  • Eltereli a figyelmed a gondokról, bajokról, érzelemfokuszú megküzdési technika
  • Fejleszti a memóriát.
  • A pasik szeretik a sokat olvasó nőket: amíg te olvasol, addig ő játszhat vagy elmehet meginni valamit a haverokkal. A férfiak szerint az olvasó nő intelligens, jó beszélgetőpartner, nyitott a világra és szexi. 🙂

Plusz 3 indok zárójelben krónikus női betegséggel élőknek:

  • A lapokon biztosan megtalálod álmaid férfiját.
  • Olvasni remekül lehet szobabiciklizés, felülésezés, vagy youtube videós lábemelgetős otthoni torna közben is, tehát a sportolás és egészséges életmód kiegészítője lehet.
  • Az orvosnál, a váróteremben, a kórházban is segít elütni az időt, nem érzed úgy, hogy végtelenül lassan és haszontalanul telik az időd.

 

I

 

Árvai Nóra

krónikus nőbetegeket segítő pszichológus,  perinatális szaktanácsadó, szakíró,

www.noraarvai.com

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!