Nyaralás krónikus betegen- endometriózis edition

Marcsi írt nekem egy levelet, szegénynek tavaly balul sült el a várva várt vakációja, ez történt vele: 

 

 

„Végtelenül kimerülve, mint a megváltást vártam már a nyaralást tavaly, Horvátországba mentünk egy szigetre, egyszerre nyüzsgő de lehet elvonulni is, kristálytiszta víz, napfény…annyira vártam már!  Azt hittem felkészült vagyok, mert úgy számoltam, hogy ha egy héttel hamarabb jön meg se ront bele a mensim a nyaralásba, de azért csomagoltam betétet és fájdalomcsillapítót… akinek volt endója, szerintem tudja, hogy nem lehet ezek nélkül nekiindulni a nagyvilágnak.

 

Otthon már másfél éve tartottam a viszonylag szigorú endometriózis diétámat, csomó kaját is pakoltam, nem terveztem eltérni az életmódomtól nyaralás alatt sem.  De ahogy elmerültem a vakáció nyüzsgésében, az ellenállhatatlan illatok és kulináris kalandok, a párom minden este illatos pizzával, olvadós sajttal lakott jól, én meg eszegettem a zöld salátát az éttermek teraszán. Ő édes, hűsítő fagyival sétált, nekem csak a nyálam csorgott. Minden nappal egyre nagyobb volt a kísértés.

Egyik este nem bírtam tovább, úgy döntöttem, hogy egyszer élünk és most nyaralunk, kipróbálom a helyi ételeket, az ízeket, amelyekkel már közel egy hete szemeztem. Bűnöztem, úgymond, és ugyan akkor nagyon jól esett, már ahogy kiürült a tányérom nehéznek éreztem a hasamat, estére kialakult az ismerős endo belly, úgy néztem ki, mint aki terhes. A hasam éjjel fájni kezdett, hasmenésem volt, a következő napon a strandig sem tudtam elvánszorogni, csak a wc és az ágy között vergődtem.  A férjemet elküldtem, hadd pancsoljon, amúgy sem tudott segíteni meg hát kínos is volt abban a kicsi apartmanban minden végigasszisztált, nem szeretném ecsetelni. A legrosszabba az egészben hogy a második napra véres lett a hasmenésem, rettegtem, hogy bélendót csináltam magamnak azzal, hogy nem bírtam ki és ettem tejet, sajtot, glutént és alkoholt is, amiket pedig sosem szoktam. A rémálmaim egyik legrosszabbika vált valóra, amikor végül kórházba kerültem, és a vakációm a sürgősségi osztályon folytatódott ahol még csak angolul se beszélt senki, és fogalmam sem volt, mi történik velem… ott aztán végül összeraktak, kaptam hasfogót, infúziót, regeneráló oldaltokat, probotikumokat és kenőcsöt odalentre, tulajdonképpen ha legyengülve is, de tudtam volna folytatni a vakációt, de onnantól annyira rettegtem mindentől hogy nem tudtuk élvezni, és végül négy nappal hamarabb hazajöttünk. A férjem most nem akar nyaralást tervezni, de én megőrülök, nekem mennem kell. Viszont tény, hogy én is félek.Te annyit utazol, mindig nézem, és olyan könnyednek tűnsz…Nóri, kérlek segíts, hogy lehet ezt jól csinálni?”

 

 

Én mindig igyekszem azzal foglalkozni a blogon, kurzusokon, ami a leginkább fontos számotokra és a legnagyobb segítséget jelenti.

 

Itt a nyár, és szerintem ha valaki, akkor ti igazán megérdemlitek, hogy az utazás végre kicsit kiemeljen a mindennapokból, és valódi örömforrás, felöltődést legyen!

 

Hogy soha többé ne kelljen attól tartanod, ami Marcsival történt, létrehoztam az Egészséges életmód utazás alatt kurzust, amiben minden olyan helyzetre felkészítelek, ami kihívást jelenthet endometriózis diétával (vagy más speciális életmóddal) utazáskor, legyen az autó- vagy repülőút, étterem, bevásárlás, mozgás, az utazási stressz kezelése…

 

Magyar-francia kétlakiként az életem egy részét úton töltöm, tudásom és tapasztalatom most ebben a nagyon praktikus, nagyon összeszedett online kurzusban adom át nektek.

 

 

ITT találod a kurzust, vigyél magaddal a zsebedben engem is ebben a formában a nyaralásra, segítek, hogy igazán szuper élmény lehessen! Ráadásul kurzust végzett hallgatómként szabad utat kapsz a zárt facebook csoportba is!

A videómat arról, hogy mi minden tanulhatsz meg a kurzusból pontosan pedig ITT találod. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!