Arról álmodom, hogy ismét vendégjárás van nálunk… EndoBlog KaranténKonyha

A karantén az online világba száműzte a szociális életemet. Bár tényleg nagyon jópofa, ahogy Zoom-on, Skype-on együtt eszünk, de azt az egyet bánom, hogy a barátaim nem kóstolhatják meg a finomságokat, amelyekkel ezekre az alkalmakra készülök. Sok közöttük a megrögzött antikdiétás antivenin, és emiatt szeretem őket meglepni azzal, hogy a növényi alapú ételek is mennyire finomak és változatosak tudnak lenni.

Amikor vendégek jöttek hozzánk még koronavírus előtti időkben, a finom nasik mellett sokszor készültünk mártogatós, kenegetős falatkákkal, mert gyors, egyszerű, és ha elfogy, a vendégek jelenlétében is pillanatok alatt pótolható.

Aki eszik kenyeret, annak finom, omlós teljes őrlésű bagettet, aki nem, annak gluténmentes abonettel és friss zöldségpálcikákkal szoktuk tálalni a kencéket.

Az endometriózis diétával foglalkozó oldalamon már rengeteg hummusz, salsa, pesztó és zöldborsós kenegetős receptjét megosztottam, ma egy egészen különleges krémet szeretnék megmutatni. Az alapja az olíva, még Szicíliában tanította nekem egy eldugott kis tengerparti  egy öreg néni- közös nyelvet ugyan nem beszéltünk, de az olaszokat ez nem szokta zavarba hozni, azért kézzel-lábbal, hangerővel (hátha csak nem hallom, azért nem értem) lelkesen elmagyarázta az egyébként végtelenül egyszerű receptet.

Spenótos-kesudiós olívakrém 

Hozzávalók: 

2 kis zacskó, kb 100 g mag nélküli olívabogyó, zöld színű

1 bögre friss bébispenót

30 g natúr kesudió

15 ml szicíliai olívaolaj

1 csipet adalékmentes tengeri só

1 csipet fekete bors

Így csináld:

Alaposan most meg a bébispenótot. A kesediót egy bő fél órára áztasd be hogy megpuhuljon kicsit, majd őröld le egy jó minőségű turmixgépben vagy aprítógépben. Ha kész, tedd hozzá az olívabogyót és a spenótot, fűszerezd  és alaposan trutymáld össze.

Egészségedre, jó étvágyat!

Ha szeretnél többet megtudni a sikeres életmódváltás titkáról, szeretettel ajánlom vadiúj, a karantén végéig kedvezményesen elérhető online programomat! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!