A karantén az online világba száműzte a szociális életemet. Bár tényleg nagyon jópofa, ahogy Zoom-on, Skype-on együtt eszünk, de azt az egyet bánom, hogy a barátaim nem kóstolhatják meg a finomságokat, amelyekkel ezekre az alkalmakra készülök. Sok közöttük a megrögzött antikdiétás antivenin, és emiatt szeretem őket meglepni azzal, hogy a növényi alapú ételek is mennyire finomak és változatosak tudnak lenni.
Amikor vendégek jöttek hozzánk még koronavírus előtti időkben, a finom nasik mellett sokszor készültünk mártogatós, kenegetős falatkákkal, mert gyors, egyszerű, és ha elfogy, a vendégek jelenlétében is pillanatok alatt pótolható.
Aki eszik kenyeret, annak finom, omlós teljes őrlésű bagettet, aki nem, annak gluténmentes abonettel és friss zöldségpálcikákkal szoktuk tálalni a kencéket.
Az endometriózis diétával foglalkozó oldalamon már rengeteg hummusz, salsa, pesztó és zöldborsós kenegetős receptjét megosztottam, ma egy egészen különleges krémet szeretnék megmutatni. Az alapja az olíva, még Szicíliában tanította nekem egy eldugott kis tengerparti egy öreg néni- közös nyelvet ugyan nem beszéltünk, de az olaszokat ez nem szokta zavarba hozni, azért kézzel-lábbal, hangerővel (hátha csak nem hallom, azért nem értem) lelkesen elmagyarázta az egyébként végtelenül egyszerű receptet.
Spenótos-kesudiós olívakrém
Hozzávalók:
2 kis zacskó, kb 100 g mag nélküli olívabogyó, zöld színű
1 bögre friss bébispenót
30 g natúr kesudió
15 ml szicíliai olívaolaj
1 csipet adalékmentes tengeri só
1 csipet fekete bors
Így csináld:
Alaposan most meg a bébispenótot. A kesediót egy bő fél órára áztasd be hogy megpuhuljon kicsit, majd őröld le egy jó minőségű turmixgépben vagy aprítógépben. Ha kész, tedd hozzá az olívabogyót és a spenótot, fűszerezd és alaposan trutymáld össze.
Egészségedre, jó étvágyat!
Leave a Reply