Növényi olajos kényeztetések a hideg napokra- vendég szakértő az Endoblogon natúr szépségápolás témában

Ismét A Gastolaj angyalát, Martincsevicsné Jenei Gizellát kérük fel, hogy segítsen nekünk natúr kozmetikai receptekkel felkészülni az őszi, téli napok kihívásaira. Fogadjátok szeretettel!

 

Lassan véget ér az indián nyár is és visszafordíthatatlanul beköszönt a hűvös, őszi idő. Nincs ezzel semmi baj, én személy szerint imádom az őszi időt. Mindig csodálattal nézem a gyönyörűen sárguló leveleket, nagyon szeretem a diót, a mogyorót, a szőlőt és az őszi napsütésben  tett hosszú sétákat.

Van az ősznek azért egy kis árnyoldala is, ami leginkább a bőrünknek jelent nagy kihívást. A hűvös, szeles idő nem kíméli az arcbőrünket, ezért arra gondoltam, hogy hozok Nektek néhány igazán tápláló, E-vitaminban gazdag növényi olajos pakolást, hogy a száraz, húzódó, viszkető foltok helyett inkább az ősz szépségeit élvezhessétek.

me time

De mielőtt hoznám a konkrét recepteket egy pár szóban összefoglalnám nektek, hogy miért is lehetnek segítségünkre a hidegen sajtolt növényi olajok.
Azt már biztosan jól tudjátok, hiszen tőlem is hallottátok már többször, hogy bőrápolásra mindig csak és kizárólag 100%-ban tiszta, hidegen sajtolt olajat válasszatok. Ezek az olajok tartalmazzák ugyanis a legmagasabb arányban az értékes összetevőket. Ha túl olcsó egy hidegen sajtolt olaj, akkor legyetek gyanakvóak, mert sajnos előfordul, hogy az egy második sajtolásból származó termék.

Az igazán jó minőségű hidegen sajtolt olajok rendkívül gazdagok telítetlen zsírsavakban és E-vitamint is tartalmaznak. Ez az a két összetevő, amit ha rendszeresen használtok, a bőrötök rendkívül hálás lesz!

Nézzük melyik olajat hogy érdemes használni!

Dióolajos-banános arcpakolás
Ez a banános pakolás szinte minden bőrtípusra ajánlott.
1 közepes nagyságú banán pürésítve
2 evőkanál méz
1,5 kiskanál hidegen sajtolt dióolaj

A banánt pürésítsétek, majd adjátok hozzá a mézet és a hidegen sajtolt dióolajat. Ha a méz kemény lenne, akkor vízfürdőben egy kicsit melegítsétek fel. Hagyjátok a pakolást 20 percig hatni, majd egy kis langyos vízzel öblítsétek le.

Barackmagolajos arcpakolás
Ez a pakolás kifejezetten ajánlott a szél által kifújt bőr táplálására, a hidegen sajtolt barackmagolaj ugyanis nagyon magas telítetlen zsírsavtartalommal rendelkezik.
1 evőkanál zabkorpa
1 evőkanál joghurt
1 evőkanál méz
1 teáskanál hidegen sajtol barackmagolaj

Keverjétek össze a hozzávalókat és vigyétek fel a bőrötökre. Körülbelül 10 perc alatt megszárad, ezután langyos vízzel öblítsétek le.

növényi olajok

Regeneráló pakolás érett bőrre

Ez a pakolás kifejezetten az érett bőr regenerálását szolgálja.
Keverjetek össze egy tojássárgáját egy mokkáskanál barackmagolajjal (ha nagyobb a tojás, akkor lehet 2 mokkáskanál is) és egy pár csepp citromlével.
Nedves bőrre kell felvinni és 15 percig hagyni, hogy dolgozzon. Ezután langyos vízzel öblítsétek le.

Arcpakolásokat érdemes hetente egyszer alkalmazni. Ennél gyakrabban nincs rá szükség, főleg akkor, ha odafigyeltek az alapanyagok minőségére!

Kellemes szépülést és jó egészséget kívánok!

 Köszönjük Gizellának a csodás recepteket!

Árvai Nóra

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!