Újdonság az intim higéniás eszközök piacán- a menstruációs kehely

Sokan kérdeztétek a vélenyemet a legújabb intim higéniás eszköz kapcsán, úgyhogy íme:-)
Az intimkehely  vagy intim tölcsér (angolul pedig „menstrual cup” ) egy puha, rugalmas, általában orvosi szilikonból készült kis kehely, amely a hüvelybe helyezve összegyűjti a menstruációs folyadékot. A nyugati országokban népszerű, széles körben elterjedt, hazánkban csak nemrég óta van forgalomban.
Környezettudatos és takarékos termék hiszen elég egyszer megvásárolni, aztán megfelelő tisztítás mellett akár tíz évig is hasznáható, és nem termel szemetet.  Folyadéktartási képessége nagyjából háromszorosa a betétekének, így endometriózisban erős vérzés esetén kifejezetten jó szolgálatot tehet, de a vérzés gyengébb napjain nem kell sűrűn kivenni, akár 12 óráig bent lehet a hüvelyben.  A hüvelyt nem szárítja,és a tamponokkal elentétben akkor  sem sérti fel, ha nem telítődött folyadékkal.  Használata diszkrét, kényelmes, komforos érzés és higénikus, nincsenek kellemetlen szagok.
Árvai Nóra
szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró
www.anyubeteg.hu
www.endoblog.hu
Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!