Fogadjátok szeretettel a Gastrolaj szekértőjét, Martincsevicsné Jenei Gizella cikkét az Endoblogon. Ha itt vagy velünk, akkor biztosan Téged is érdekel az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás. Biztosan sokszor hallottad már, hogy milyen egészségesek a saláták, főleg akkor, ha meglocsolod őket egy kis hidegen sajtolt olajjal. De azon vajon elgondolkoztál-e, hogy miért is javasolják a szakemberek, hogy a saláták mellé olajat fogyassz? Nos, a saláták mellé azért kell olajat fogyasztani, mert a zöldségekben található értékes, zsírban oldodó vitaminokhoz csak így juthatsz hozzá, a vitaminok ugyanis csak zsiradék jelenlétében tudnak kioldódni, így olaj nélkül szervezeted nem élvezheti a saláta jótékony hatását. Gondolom most megfordul a fejedben az, hogy egy salátától nem lehet jól lakni – olaj ide vagy oda. Hidd el, hogy ha igazán jó minőségű hidegen sajtolt olajat választasz, akkor a jóllakottság érzése nem fog hiányozni. A hangsúly a jó minőségű, 100%-ban természetes, hidegen sajtolt olajon van. Bármilyen más, gyengébb minőségű olaj fogyasztásánál előfordulhat, hogy éhes maradsz, hiszen nem éred el vele azt a hatást, amit szeretnél.(Az ecetes és egyéb öntetekkel szintén nem éred el, hogy az értékes vitaminok kioldódjanak) Eszedbe jutott valaha az a gondolat, hogy ha minden salátához, zöldséghez hidegen sajtolt olajat fogyasztasz, akkor vajon elhízol-e vagy sem? Ugye gondoltál már erre? Megnyugtatlak! Bármilyen hangosak is azok a reklámok, melyek azt sugallják, hogy iktass ki mindenféle zsiradékot az étkezésedből, ha fogyni vagy egészségesen étkezni szeretnél NE tedd meg! Ugye nem elhanyagolható tényező az sem, hogy fogyasztásukkal nem csak egészségesebb, de fiatalosabb és szebb is lehetsz… 🙂 Ajándék Recept SzakértőnktőlTökmagolajos pesto
Köszönjük szakértőnknek, Martincsevicsné Jenei Gizellának! www.noraarvai.com
|
Hagyj válaszolni