Saláta kisokos

Fogadjátok szeretettel a Gastrolaj szekértőjét, Martincsevicsné Jenei Gizella cikkét az Endoblogon.

Ha itt vagy velünk, akkor biztosan Téged is érdekel az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás. Biztosan sokszor hallottad már, hogy milyen egészségesek a saláták, főleg akkor, ha meglocsolod őket egy kis hidegen sajtolt olajjal.

De azon vajon elgondolkoztál-e, hogy miért is javasolják a szakemberek, hogy a saláták mellé olajat fogyassz?

Nos, a saláták mellé azért kell olajat fogyasztani, mert a zöldségekben található értékes, zsírban oldodó vitaminokhoz csak így juthatsz hozzá, a vitaminok ugyanis csak zsiradék jelenlétében tudnak kioldódni, így olaj nélkül szervezeted nem élvezheti a saláta jótékony hatását.

Gondolom most megfordul a fejedben az, hogy egy salátától nem lehet jól lakni – olaj ide vagy oda.

Hidd el, hogy ha igazán jó minőségű hidegen sajtolt olajat választasz, akkor a jóllakottság érzése nem fog hiányozni. A hangsúly a jó minőségű, 100%-ban természetes, hidegen sajtolt olajon van. Bármilyen más, gyengébb minőségű olaj fogyasztásánál előfordulhat, hogy éhes maradsz, hiszen nem éred el vele azt a hatást, amit szeretnél.(Az ecetes és egyéb öntetekkel szintén nem éred el, hogy az értékes vitaminok kioldódjanak)

Eszedbe jutott valaha az a gondolat, hogy ha minden salátához, zöldséghez hidegen sajtolt olajat fogyasztasz, akkor vajon elhízol-e vagy sem?

Ugye gondoltál már erre?

Megnyugtatlak!

Bármilyen hangosak is azok a reklámok, melyek azt sugallják, hogy iktass ki mindenféle zsiradékot az étkezésedből, ha fogyni vagy egészségesen étkezni szeretnél NE tedd meg!
A szervezetednek a megfelelő működéshez szüksége van olajokra, mégpedig jó minőségű, 100%-ban természetes, hidegen sajtolt olajokra.

Ugye nem elhanyagolható tényező az sem, hogy fogyasztásukkal nem csak egészségesebb, de fiatalosabb és szebb is lehetsz… 🙂

Ajándék Recept Szakértőnktől
Tökmagolajos pesto
  • 1 csésze pörkölt tökmag
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 teáskanál citromhé
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1/4 csésze tökmagolajA hozzávalókat  turmixgépben alaposan keverd össze. Ha szereted a pirított, pörkölt ízt, akkor a tökmagot egy kicsit meg is piríthatod.
    Nagyon finom pirítósra, kifőtt tésztára, de akár héjában sült burgonyára is.

Köszönjük szakértőnknek, Martincsevicsné Jenei Gizellának!

Árvai Nóra

www.noraarvai.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!