Nemrégiben kaptam rá erre a finomságra, tószívvel ajánlom neked is, szeretni fogod! Elronthatalan, gyors, finom, bármelyik társasozóa estét megmenti, amikor már minden elfogyott, egy csicseriborsó konzerv azért biztosan akad még valahol a kamra egy eldugott polcán:-)

Pirított fűszeres csicseriborsó snack

Hozzávalók:

  • 1 vagy 2 konzerv csicseriborsó a jelenlévők számától függően
  • himalájai só
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika
  • opcionális: kurkuma, cayenne-bors, szárított rozmaring vagy kakukkfű, kedvenc fűszered, stb…:-)

Így csináld:

Először is melegítsd elő a sütőt 190 fokosra légkeveréses üzemmódban. Mosd át a csicseriborsót, aztán papírtörlővel szárogasd meg, ha esetleg “hámlik” a felső héjat nyugodtan eltávolíthatod egy-egy szemről.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, terítsd szét rajta a csicserit, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön. Egyelőre ne fűszerezd, csak egy kis olívaolajban forgasd meg őket. 20 percig süsd őket, jöhet rájuk a só, kis rázogatás, kevergetés, hogy mindenhol aranyszínű legyen.

A további fűszereket keverd össze egy tálkában előre, és amikor megsült a csicseriborsó, akkor fürdesd csak meg benne. Melegen tálald, szuper kis partisnack.

Extra tipp: ha maradna egy kevés, ne próbáld újramelegíteni, nem válik be. Tedd a kihűlt fűszeres csicseriborsókat salátába, tésztaételbe, pizzára, ezerféleképpen felhasználhatod! De ha csak úgy bekapkodnád, mint melegen tetted, az is oké, ugyanolyan finom, csak a ropogósságából veszít egy keveset.

Egészségede!

Szeretnéd rendszerbe foglalni a tudásodat, szeretnéd végre tényleg alkalmazni ezeket- és még sok más finom receptet minden nap? Szeretnéd végre tényleg az igazi endometriózis diéta szerint élni az életedet, macera nélkül? Ebben segítenek neked az Igazi Endometriózis Diéta könyveim! 

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.