Sziasztok!

 

Krónikus betegséggel, főleg egy teljes életmódváltást igénylő állapottal karácsonyozni sokszor jelent nagy kihívást az érintetteknek. Pácienseimnél legtöbbször a endometriózis/IR/PCOS és egyéb diétát megkövetelő állapotok jelentik a legnagyobb problémát. Hogyan, mit és mennyit osszunk meg a vendéglátóinkkal a táplálkozási változások okairól? Nem rontjuk el a hangulatot ha betegségekről kezdünk el beszélni a karácsonyi asztal körül? Nem bántjuk meg szeretteinket ha nem fogadjuk el a szívvel kínált ételt, süteményt?

A Nagy Karácsonyi Kaja Coachingon többek között ezekre a kérdésekre is megadjuk a választ dec 22-én pénteken.

Mi kerüljön az adventi kalendáriumba, ha nem akarunk csak csokit és édességet találni minden ablak mögött? Cikkünkben megtalálod a választ erre is. 

De az endós karácsony nem csak a diétáról és a diéta megszegéséről szól.

A krónikus betegség és a betegség okozta életmódváltás sokszor egy nyitottabb, érdeklődőbb, empatikusabb, értőbb-érzőbb, odafigyelőbb életstílus kialakulásához vezet. Emiatt nagy örömötökre szolgált a környezettudatos ünneplésről szóló cikkünk is, ha annak idején még nem olvastad esetleg az EndoBlogot, itt most bepótolhatod, és megtudhatod, hogyan ünnepelhetsz úgy, hogy az ne csak neked, de a téged körülölelő világnak is jó legyen.

Azok az állapotok, amelyekkel én több mint hét esztendeje a rendelőmben foglalkozom, sajnos gyakran okoznak teherbeesési nehezítettséget, akár meddőséget is. Karácsonykor azonban-micsoda ünnepi varázslat- valamiért több baba képes megfoganni. Vajon miért? Ezt tudhatjátok meg Karácsony és fogamzás című cikkünkből. 

A fent is említett nőgyógyászati megbetegedések mindegyikében jót tesz, ha bizonyos ételeket, ételtípusokat kihagyunk az étrendünkből, ez viszont megbonyolítja a menü tervezését az ünnepekkor, főleg ha vendégeket várunk. Azonban létezik olyan finomság, ami a legszigorúbb endometriózis diétába is belefér, mégis mindenki megnyalja utána mind  a tíz ujját. Ráadásul az EndoBlogtól jól megszokottan gyors is, finom is, egészséges is. Vajon mi az? Itt a recept. 

Aztán, az ünnepek elmúltával sokszor oly könnyedén esnénk vissza a “Szürke Hétköznapok” csapdájába. Vajon nagy baj ez? Mit kezdjünk a napokkal, amelyek nem ünnepnapok, csak életünk egyszerű, átlagos napjai? 

Ezzel a kis összefoglalóval kívánok Nektek csodás karácsonyt, vidám, örömteli ünnepeket!

Ha az új évet már szeretnéd felkészülten, magabiztosan, összeszedetten kezdeni, tarts velünk januári MindFulFit tréningünkön, szeretettel várunk Téged is!

 

Hagyj üzenetet

Az email címedet nem tesszük közzé.