Ezt olvasd, ha endometriózisod van- Könyvajánló Árvai Nórától 3. rész

Nagy népszerűségre tett szert az EndoBlog olvasóinak körében az Ezt olvasd, ha endometriózisod van című könyvajánlóm első része, ha esetleg lemaradtál volna róla, ITT megtalálod. Ezúttal készítettem nektek egy válogatást azokról a könyvekről, amelyeket mostanában nagy örömmel forgattam, és amelyeket nektek is szívesen ajánlok.

Ez a cikk egy könyvajánló- sorozat harmadik része, fogadd szeretettel!

A témakörök, amelyeket körüljárunk, endometriózisban kifejezetten fontosak: sport, egészség, csajoskodás, technika és tudomány,önfejlesztés, lélekbúvárkodás és humor. Minden kötetben találsz valamit, ami hozzád szól majd.

Egyre többet foglalkoztat az a gondolat, hogy minden  nap azon dolgozunk, hogy jól legyetek, meggyógyuljatok,  megfoganhassanak a vágyott babak. Es jönnek is, születnek is az endoblogos kicsik, csodálatosak, fantasztikusak vagytok. Tényleg le a kalappal a pácienseim előtt: nap mint nap csodáknak vagyok tanúja az irodában.

Erőfeszitesnek, padlóról felllasnak, újrakezdésnek, eronek, hitnek, reménynek, tettrekészsegnek.

Ennek köszönhetoen sorra fogannak meg a babák, sokszor meg olyan babák is, akiknek számtalan nehezitő tenyezővel kell megküzdenie a megerkezesig vezető úton. Még nem meséltem nektek, de a párom eleinte furcsállta, hogy nálam nincs éjszakára kikapcsolva a telefon,  nincs hétvegén irodában hagyott laptop… egy ideig osszehúzott szemöldökkel nézett, amikor éjszaka is villant a telefonom… ma mar csak fordul egyet álmában, es megkérdi: Megint született egy baba?

Igen, fantasztikus dolog ez, 510 Endoblogos babával a szivemben, lelkemben, és még megannyival, aki érkezni keszülődik közénk… lassan megfogalmazódott bennem, hogy nem elég azon dolgozni, hogy ezek a tüneményes csodababák megfoganjanak, megszülessenek… az is fontos, hogy legyen hol felnőniük!! Egyre többen nyitják fel a szemüket, egyre többen gondolkodnak hasonló kérdeseken, mint amelyeket a linkelt cikk is feszeget. Vállalhatunk-e felelősséggel gyerrmeket a klímaváltozás korában?

Azt tudtad, hogy van egy végtelenul egyszerű, túlkapásoktól mentes, szerethető élemód, amivel te is és a Föld is gyógyulhat? Azt tudtad, hogy igenis rajtad is múlik, mert sok kicsi fog sokra menni?

Azt tudtad, hogy akár már ma elkezdhetsz odafigyelni? Azt tudtad, hogy ehhez minden segitséget megadunk? Itt: www.endometriozisdieta.hu

Idén júliusban útjara indítjuk a Gyógyulok én is, gyógyuljon a Föld is! kampányunkat itt az Endoblogon, ahol minden nap egy egyszerű, aprócska változtatasra, környezetbarat tippre, trükkre, praktikára hivjuk fel a figyelmedet.

Tudod, a hivatásom végett van lehetősegem megtapasztalni micsoda anyatigris lakozik minden nőben, akinek a sziveben, a gondolataiban ott van a leendő gyermeke. Mennyi minden szenvedést, fájdalmat, kiszolgáltatottsagot, félelmet képes elviselni egy leendő anya, egy anya a gyermekéért! Mennyi elkepesztő, hihetetlen, földöntuli erő van bennük,-Bennetek!!!- amivel mindezen végigsuhannak, s közben meg megannyi helyen teljesítenek, megfelelnek!

Hat mi akkor nekik- Nektek!!!- ez a néhány dolog, ez a kis odafigyelés, ezek az apró változtatasok, amelyeket ha sokan es kitartóan csinálunk, egészen biztosan eredményt hoznak majd.

Csináljuk ezt együtt, fogjuk meg egymás kezét, és most, a leges legutolsó pillanatban mutassuk meg, hogy van remény, hogy van szándék, hogy van akarat: az Endoblog Babákert, és minden de minden babáért, aki mostanában születik fogjunk össze: legyen hol felnőniük. Legyen mit enniük, legyen mit inniuk, legyen békéjük, legyen hely, ahol sétálhatnak, legyen természet, ahol nyugalmat lelhetnek,amiben gyönyörködhetnek,legyen Föld, amely körülöleli, óvja, védelmezi őket. Ezt most rajtunk áll. Húzzunk bele! Hát emiatt választottam ezt az első könyvet az ehavi könyvajánlóba.

A GreenDoblog Zöld Július minden napra egy környezetbarát kihívás összefoglalójáért pedig kattints IDE és szerezd meg az össze tippet egy e-füzetben!

Bea Johnson: Zero Waste Otthon

A szerző a The New York Times szerint Bea a hulladékmentes életmód papnője. Nem lenne jobb egy egyszerűbb élet: Kevesebb macerával, kevesebb hulladékkal, kevesebb cuccal?

Lehetséges-e szemét nélkül működtetni egy háztartást? Lehet-e úgy vásárolni, hogy a szatyrainkba ne kerüljenek műanyag csomagoló eszközök? Meg lehet-e szabadulni mindattól, amire igazából nincs szükségünk? Bea válasza határozott igen erre a kérdésre.

Bea Johnson, a hulladékmentes életmód koronázatlan királynője 2008 óta gyakorolja családjával együtt a Zero Waste, azaz „nulla hulladék” életvitelt. A francia származású szerző Kaliforniában él férjével és két kamasz fiával. Könyvében arra bátorít, hogy csökkentsük az otthoni zűrzavart, a dolgok birtoklása helyett válasszuk az élményeket, és mindezt ne csak egy jobb környezetért, de egy jobb önmagunkért tegyük. A könyv praktikus, kipróbált megoldásokat mutat be arra, hogy életünk teljesebb és egészségesebb legyen. Bea Johnson milliókat inspirált világszerte stílusosan hulladékmentes életével, melyet először blogján keresztül osztott meg a közönséggel. Háztartásának hulladéktermelését évi 1 literre csökkentette, és könyve segítségével azt is megmutatja, hogyan érte el ezt a lenyűgöző eredményt. Lépésekre bontott útmutatóiból elsajátíthatod ezeket a praktikákat:

  • Tudd meg hogyan szabadíthatod meg a házadat a felesleges tárgyaktól örökre!
  • Gondolj újra mindent a neszeszeredtől kezdve egészen a nagybevásárlásig!
  • A tárgyak helyett élmények köré építsd az életed!
  • Légy egészségesebb, nyugodtabb és spórolj pénzt!
A Zero Waste életvitel 5 alapelve:

– utasítsd vissza, amire nincs szükséged
– csökkentsd, amit nem használsz
– használd fel újra
– hasznosítsd újra
– komposztáld.

Phil Knight: A Nike sztori

A friss diplomás, útkereső Phil Knight az apjától kölcsönzött 50 dollárból indította el cégét. Jó minőségű, olcsó futócipőket importált Japánból, amelyeket az autója csomagtartójából árusított. Az első évben, 1963-ban 8000 dolláros forgalmat termelt napjainkban a Nike éves bevétele több mint 30 milliárd dollár, és az egyik leginnovatívabb és legértékesebb márkává vált, amelynek újításait világszerte próbálják másolni. A startupok korában a cég a minőség szinonimája lett, az ikonikus pipa pedig mára a teljesítmény, a dinamizmus és a lehetőség szimbóluma, amelyet bárhol felismernek.

Phil Knight, az ember a pipa mögött, mindig is rejtély volt. Meglepő, szerény, őszinte és szellemes önéletrajzában felfedi teljes történetét. Mesél a számos kudarcról, a kegyetlen versenytársakról, a rengeteg kétkedőről és az ellenséges bankárokról, majd a szenzációs győzelmekről és sikerekről is. Sorra veszi azokat a munkatársakat, akik a Nike szívét-lelkét formálták: köztük az alapítótárs futóedző, a lobbanékony és karizmatikus Bill Bowerman, valamint a cég első alkalmazottai, egy rakás különc és tudós, akik a Nike elhivatott csapatává kovácsolódtak.

Knight és társai merész jövőképükkel és szilárd meggyőződésükkel, hogy a sport ereje jobbá teszi az embert, egy olyan márkát és kultúrát hoztak létre, amely megváltoztatta mindennapjainkat és a mozgáshoz való viszonyunkat.

Megindító, ugyanakkor végtelenül szórakoztató kalandos utazás, amelynek során tanulhatunk az innovációról és kreativitásról. Phil Knight története nemcsak a legendás pipa történetét meséli el, hanem azt is, hogyan könyörgött kölcsönért a vonakodó bankoknak, miként verbuválta össze furcsa, de zseniális, lázadó kollégáit, és hogyan tudtak együttműködni, hogy egy kivételes és paradigmaváltó vállalatot és márkát építsenek. A könyv inspiráció mindazoknak, akik egy rendhagyó álmot követnek. (Michael Spence, Nobel-díjas közgazdász)

Ez a könyvajánló sorozat úgy fest, egyre személyesebb lesz. Ugyanis azt is megsúgom, hogy a felnőtteknek szóló, fekete borítós könyv mellett kijött egy feltűnő, pimasz, piros színű változat is, amelyet jelenleg a kisfiammal olvasunk esténként összebújva- Nike sztori- ifjúsági változat.

Most, hogy kiderült, érdekel téged a vállalkozás, a stratégiai gondolkodás, és kacérkodsz egy világmegváltó ötlettel, ajánlom figyelmedbe az Álmok, célok, tervek- Az önmegvalósítás kézikönyve endometriózissal élőknek című könyvet, amely segítségével képes leszel megalkotni álmaid munkahelyét, azokra a képességekre alapozva, amelyekre a betegséggel való küzdelem tanított meg.

És az ehavi utolsó könyv, amit figyelmetekbe ajánlok könnyedebb vizekre evez, egy vicces regény formájában.

Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

Gemma éppencsak egyben tartja az életét: egyedülálló anya, mindjárt betölti a 40-et, és a hétéves lánya egy kegyetlenül pontos rajzon a melleit valahol a térde környékén ábrázolja. Amikor Gemma újdonsült szomszédja, Becky azt javasolja, hogy kezdjen el újra randizni, Gemmának komoly önuralomra van szüksége, hogy ne röhögjön az arcába.

De Becky nagyon meggyőző tud lenni, és Gemma hamarosan ott találja magát zsonglőrködve egy teljes munkaidős állásban, az iskolatársak egyre örültebb igényeket támasztó anyukáinak Facebook-csoportjában és az új randizás világának trükkös etikettjében.

Ha ez nem lenne elég, Gemmának határozottan vonzódik a lánya tanárához, Tomhoz, aki a nagyvárosi életét arra cserélte, hogy egy osztálynyi hétévesnek nyelvtant és matekot tanítson, meg azt, miért nem jó ötlet a másikat büdös pukimajomnak nevezni.Ez hosszú évnek ígérkezik, amiben Gemma és Becky egy nagyon fontos leckét kap az élettől: hogy végül is jó szülőnek lenni csupán annyit jelent, mint elég jónak lenni.

Jó olvasást!

Ne feledd: ezt a napi pár perc kikapcsolódást igenis megérdemled!

Árvai Nóra könyvei ITT elérhetőek

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!