Kenyérfeltét endometriózis diétában is

Gyakran hallom a pácienseimtől, hogy ha kenyeret fogyasztottak: ma bűnöztem. Nem szeretem ezt a kifejezést az étkezésre használni… ráadásul a kenyér – táplálkozásbeli meggyőződésed szerrint- kedvedre variálható endometriózis diéta esetén is, választhatsz teljes kiőrlésűt, élesztő nélkülit, paleót…  edd ezeket nyugodtan, és készíts rá finom és egészséges kenyérfeltéteket!

Paradicsomos kenyérfeltét
Hozzávalók:

 200 ml rizstejszín, 1 ág friss rozmaring, 2 gerezd fokhagyma, 4 nagy paradicsom, himalájai só, frissen nőrölt fekete bors, 2 ek oliva olaj, kenyér ízlésed szerint

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra! A rizstejszínt a fűszerekkel és a fokhagymával együtt 5 percig kis lángon főzd, amíg kicsit be nem sűrűsödik. A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, vágot felükkel felfelé tedd egy tálba, öntsd rá a fűszeres tejszínt! Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd tedd a sütőbe, amíg aparadicsomok puhák nem lesznek, és a tejszín be nem sűrűsödik.

Közben a kenyereket locsold meg oliva olajjal, és a sütési idő utolsó 5 percére tedd be a sütőbe! Amikor elkészült a pirítós és a paradicsom, vedd ki a sütőből, oszd el a paradicsomos feltétet a kenyerek között és a tejszínt locsold  a tetejükre!

Egészségedre!

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke.

Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!