Húsvéti menü az EndoBlogon

Endometriózis diétát követve lehet, hogy az első egy-két ünneped kihívást jelent majd, hiszen sonka, tojás, sajt kilőve…de ne keseredj el, mennyei finom recepteket és szuper ötleteket találsz az EndoBlogon, hogy örömmel és nem utolsósorban nyugodtan, bűntudat nélkül élvezhesd a Húsvétodat.

 

Hogyan készítsd el a hagyományos húsvéti menüdet endometriózis diétádba illeszthető módon?

Használd a szivárvány minden színét! Friss zöldségeket helyett el apróra vágva fejes saláta leveleken, legyen benne medvehagyma, újhagyma, paradicsom, paprika, kápiapaprika, piros retek, fehér retek, lilahagyma, kígyóuborka, zellerszár., cékla, lilakáposzta, szeletelt puha avokádó…  és  természetesen az elmaradhatatlan torma.

Ha reszelt tormát veszel készen, kis üvegben, mindig olvasd el az összetevőket, meglepően sokban találsz tejet.

Számomra gluténmentes abonettel a legfinomabb a vöröslencsekrém, de ha nem vagy gluténérzékeny, használhatsz teljes kiőrlésű magvas kenyeret vagy rozskenyeret is.  Zöldséghasábokkal (sárgarépa, kígyóuborka, zeller) tunkolhatod a házi humuszt, – az ízesítések lehetősége végtelen, nézz szét az Endoblog gasztroblogján, az endometriozissdieta.hu-n.

Ugyanitt találsz házi kesudióból készült sajt recepteket is a húsvéti asztalra.

A kalács vagy más, édes kelt tészta esetében azt hiheted, képtelenség lesz helyettesíteni a vajat és a tojássárgáját, pedig megoldható egy kis kreativitással.  A vegán kalács zsiradéktartalmát megoldja az olivaolaj vagy kókuszzsír, a tojássárgájától megszokott színt pedig egy kis kurkumával érheted el.

Az alternatív, vegán húsvéti kalácsodban a tejtermékeket rizstejjel vagy esetleg natúr kesudióból vagy kókuszból készült joghurttal válthatod ki. Ha azt akarod, hogy a kalácsod a vegánság mellett még gluténmentes is legyen, válassz gluténmentes lisztkeveréket.

Ezekkel az EndoBlogos cikkekkel szeretném megkönnyíteni idén a készülődésedet az ünnepre.

Húsvét tojásmentesen

Húsvét endometriózis diétabarát módon

Ezekkel nem lőhetsz mellé!

Ezenkívül itt van egy tuti recept EndoBlog Retro még 2013-ból, de máig aktuális, a tavasz nagy kedvencével, medvehagymával készült.

Jó étvágyat, és Boldog Nyulat!

További finom és egészséges receptek ünnepekre is az Igazi Endometriózis Diéta könyvekben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!