Karácsonyi menü receptek endometriózis diétában is

Idén karácsonykor nálam gyűlik össze a család apraja-nagyja, ami egyúttal azt is jelenti, hogy én főzök. Amiből meg az következik egyenes ágon, hogy vegetáriánus, -sőt, leginkább vegán-  fogások kerülnek az asztalra akkor is, ha a többség egyébként nálunk is a hagyományos karácsonyi ízekhez, menühöz szokott. Mégsincs okunk panaszra, a legkritikusabb vendég is elégedetten szokott repetát kérni. A legnagyobb népszerűségnek egy egyszerű, tipikusan karácsonyi hozzávalókat felvonultató desszert örvend, ennek a receptjét hoztam most el nektek is, próbáld ki te is!

Gesztenyés- szilvás sült alma

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg natúr gesztenyepüré,
  • 10 közepes alma,
  • 30 dkg aszatlt szilva,
  • fahéj,
Elkészítés:

 

Az asztalt szilvát áztasd be előző este, hogy kellően megpuhuljon. Reggel a gesztenyepürét a szilva áztatólevével együtt turmixold össze sima állagúra, majd aprózz bele kis szilva darabokat, tegyél bele egy kis fahéjat, vagy ízlésed szerint más karácsonyi fűszereket, pl.ánizst, gyömbért, mazsolát, végül keverd össze. Az almákat mosd meg alalposan, vágd ki a magházukat úgy, hogy olyan lyuk keletkezzen, amiből nem folyik ki a töltelék.

Kanalazd bele a tölteléket az almákba, majd tedd őket sütőpapíros tepsiben a sütőbe, majd 150 fokon, légkeveréses sütőben valamivel kisebb hőfokon addig süsd őket, amíg karamellizálódni nem kezd.

Egészségedre!

Meghitt, Békés és Boldog Ünnepeket Kívánunk!

Árvai Nóra és az Endoblog.hu Csapata

Még több tipp, egészséges endometriózis diéta recept és számtalan meglepetés  az Endometriózis Diéta Könyvcsomagban ITT!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!