Újabb egészséges, gyorsan elkészíthető finomsággal gazdagítjuk az Endoblogos receptgyűjteményedet, ezúttal a jó idő és napsütés örömére egy kifejezetten nyári ételt ajánlunk.
A menta és a zöldborsó együtt nagyon divatos mostanában, nem véletlenül népszerű párosítás.
Borsókrém mentával
Hozzávalók:
- himalájai só,
- frissen őrölt bors,
- friss petrezselyem,
- 100 g zöldborsó,
- egy kis marék mentalevél,
- 2 gerezd fokhagyma,
Elkészítés:
A zsenge zöldborsót közepes lángon főzd puhára enyhén sós vízben, majd önbtsd le róla a vizet és hagyd hűlni. Eközben fel tudod aprítani a fokhagymát és a petrezselymet, adj hozzá 3-4 evőkanál tiszta vizet, szórd bele a friss fűszernövényeket apróra vágva, fűszerezd ízlésed szerint, sóval, borssal, pürésítsd botmixerrel amíg krémes állagú nem lesz. Töltsd szép, áttetsző üvegpoharakba, a tetejét díszítsd mentalevéllel, pirított natúr fenyőmaggal.
Jó étvágyat!
További finom és egészséges receptek endometriózis diétában a receptkönyveimben!
Árvai Nóra
szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró
Leave a Reply