Endometriózis diétába illeszthető recept: Borsókrém mentával

Újabb egészséges, gyorsan elkészíthető finomsággal gazdagítjuk az Endoblogos receptgyűjteményedet, ezúttal a jó idő és napsütés örömére egy kifejezetten nyári ételt ajánlunk.

A menta és a zöldborsó együtt nagyon divatos mostanában, nem véletlenül népszerű párosítás.

Borsókrém mentával 
Hozzávalók:
  • himalájai só,
  • frissen őrölt bors,
  • friss petrezselyem,
  • 100 g zöldborsó,
  • egy kis marék mentalevél,
  • 2 gerezd fokhagyma,
Elkészítés:

A zsenge zöldborsót közepes lángon főzd puhára enyhén sós vízben, majd önbtsd le róla a vizet és hagyd hűlni. Eközben fel tudod aprítani a fokhagymát és a petrezselymet, adj hozzá 3-4 evőkanál tiszta vizet, szórd bele a friss fűszernövényeket apróra vágva, fűszerezd ízlésed szerint, sóval, borssal, pürésítsd botmixerrel amíg krémes állagú nem lesz. Töltsd szép, áttetsző üvegpoharakba, a tetejét díszítsd mentalevéllel, pirított natúr fenyőmaggal.

Jó étvágyat!

További finom és egészséges receptek endometriózis diétában a receptkönyveimben! 

Árvai Nóra

szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

www.noraarvai.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!