Ez olyan, ami még nem volt, de az Endoblogos receptektől megszokott módon finom, egészséges és gyorsan elkészíthető.
Próbáld ki a Spenótlevest!
Hozzávalók:
- 5 ek olívaolaj,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 nagy fej hagyma,
- 2 ek őrölt gyömbér,
- fél kisebb jalapeno paprika,
- egy kupaknyi citromlé,
- 10 dkg krumpli,himalájai só,
- koriander, petrezselyem, őrölt bors,
- friss vagy egy csomag fagyasztott spenót, bio leveskocka
Elkészítés:
Melegítsd az olívaolajat, közben magozd ki a jalapeno paprikát, aprítsd a hagymát és zúzd össze a fokhagymát, kockázd fel a krumplit! Ha felhevült, tedd az olajra a hagymát, fokhagymát, gyömbért, a paprikát, párold össze, tedd hozzá a krumplit, öntsd fel vízzel vagy zöldség alaplével. Ha sima vízzel dolgozol, dobj bele egy bio leveskockát!Főzd, amíg a krumpli meg nem puhul.
Ezután hűtsd le a lábost, és a már hideg alaplét pürésítsd botmixerrel. Robotgépben keverd össze a kihűtött levest a friss spenóttal, adj hozzá ízlésed szerint fűszereket, koriandert, petrezselyet, löttyintsd hozzá a citromlevet, sózd, borsozd! Melegítsd fel, azonnal tálald!
Kész is van, jó étvágyat!
Jó étvágyat!
További finom és egészséges receptek endometriózis diétában az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyvekben!
Árvai Nóra
szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró
Leave a Reply