Endometriózis diéta recept- spenótleves

Ez olyan, ami még nem volt, de az Endoblogos receptektől megszokott módon finom, egészséges és gyorsan elkészíthető.

Próbáld ki a Spenótlevest!
Hozzávalók:
  • 5 ek olívaolaj,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 2 ek őrölt gyömbér,
  • fél kisebb jalapeno paprika,
  • egy kupaknyi citromlé,
  • 10  dkg krumpli,himalájai só,
  • koriander, petrezselyem, őrölt bors,
  • friss vagy egy csomag fagyasztott spenót,  bio leveskocka
Elkészítés:

Melegítsd az olívaolajat, közben magozd ki a jalapeno paprikát, aprítsd a hagymát és zúzd össze a fokhagymát, kockázd fel a krumplit! Ha felhevült, tedd az olajra a hagymát, fokhagymát, gyömbért, a paprikát, párold össze, tedd hozzá a krumplit, öntsd fel vízzel vagy zöldség alaplével. Ha sima vízzel dolgozol, dobj bele egy bio leveskockát!Főzd, amíg a krumpli meg nem puhul.

Ezután hűtsd le a lábost, és a már hideg alaplét pürésítsd botmixerrel. Robotgépben keverd össze a kihűtött levest a friss spenóttal, adj hozzá ízlésed szerint fűszereket, koriandert, petrezselyet, löttyintsd hozzá a citromlevet, sózd, borsozd! Melegítsd fel, azonnal tálald!

 

Kész is van, jó étvágyat!

Jó étvágyat!

További finom és egészséges receptek endometriózis diétában az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyvekben!

Árvai Nóra

szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

www.noraarvai.com

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!