Cukkinis Bruschetta

Ez a recept nagyon egyszerű, percek alatt kész, finom, egészséges, egy nyáresti baráti találkozó elengedhetetlen hozzávalója lehet.

Savanykás Cukkinis Bruschetta
Hozzávalók:
  • 2 db cukkini,
  • 1 bio, kezeletlen citrom,
  • teljes őrlésű vagy gluténmentes  kenyér, esetleg GM abongtt
  • himalájai só,
  • olíva olaj,
  • frissen őrült fekete bors
Elkészítés:

A cukkinit zöldséghámozóval lehetetvékony szeletekre vágd, és keverd össze egy nagyon alaposan megmosott citrom reszelt héjával és  kifacsart levével. Himalájai sóval, őrölt borssal fűszerezd, majd fedd le folpackkal, és hagyd addig állni, amíg megpuhul a zöldség, ez nagyjából 25 percet vesz igénybe.

A sütőbe sütőpapíros tepsire helyezve tedd be a kb. 1 cm vastagra szelt rusztikus kenyeret, csepegtesd meg extra szűz olívaolajjal, és 2-3 perc alatt grill funkción süsd őket ropogósra, aranybarnára.

 A cukkínit oszlasd el a még meleg kenyérszeleteken, és díszítsd kedved, ízlésed szerint.

Jó étvágyat!

Árvai Nóra

endoblogger, szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó

Könyvek és infótermékek ITT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!