Endometriózis diéta recept: kakukkfüves sült rizottó

Ezúttal egy különleges recepttel készültem a Számotokra, amelyet akár az ünnepi menü részévé is tehettek.

Kakukkfüves sült rizottó
Hozzávalók:

25 g szárított gomba, olívaolaj, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, himalájai só, bors, 350 g rizottónak való rizs- lehet barna is- , kakukkfű 1 tk., 750 ml zöldség alaplé,

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A gombát áztasd be 400 ml forró vízbe tíz percre, eközben az olivaolajat hevítsd fel serpenyőben, a hagymát, fokhagymát pirítsd meg, sózd, borsozd. A gombát szűrd le, majd az áztatóvizzel együtt öntsd a hagymához. Keverd bele a rizst és a kakukkfüvet, add hozzá az alaplét, forrald, és ízlés szerint fűszerezd!

Fedd le, majd a lábast tedd az előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg a rizs magába nem szívja az összes vizet. Tálaláskor szórd meg friss kakukkfűvel, pirított magvakkal!

Egészségedre!

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, táplálkozási tanácsadó cikke.

Foglald rendszerbe az endometriózis diétád hogy ne macera legyen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!