Az Endoblogtól megszokott módon: gyors, egyszerű, finom és egészséges.
Gyömbéres zellerkrémleves
Hozzávalók:
700 g zeller, 4 nagy alma, 1 ek olívaolaj, 2 fej fokhagyma, 1 nagy fej hagyma, 1 tk őrölt gyömbér, 2 tk himalájai só, frissen őrölt fehérbors, 1 l zöldség alaplé, petrezselyem,
Elkészítés:
A zellert és az almát hámozd meg, kockázd fel apróra. -hevítsd az olajat, párold rajta a durvára vágott hagymát, fokhagymát, aztán rakd mellé aaz almát és a zellert is. Folyamatosan kevergesd, fűszerezd ízlésed szerint, aztán öntsd rá az alaplevevet. Forrald fel, majd kisebb lángon kb. fél óráig főzd, amíg puha nem lesz az alma és a zeller. Ha kész, turmixolod simára, és tálaláskor díszítsd apróra vágott petrezselyemmel!
Jó étvágyat!
További finom és egészséges receptek endometriózis diétában az EndoShopon!
Árvai Nóra
pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró
Egészségedre, jó étvágyat!
Leave a Reply