Endometriózis diéta recept- édesburgonyás vegán brownie

Ha már régóta követed az EndoBlogot, akkor talán kiderült a számodra is: meglehetősen édesszájú vagyok. Szinte mindennap leficcen egy finom sütemény vagy jégkrém, természetesen kizárólag vegán édességek jöhetnek nálam szóba, de abból viszont minden jöhet. Ez a brownie az egyik kedvencem, egy angliai kisboltban találtam rá három évvel ezelőtt, az ott tartózkodásom alatt minden reggel visszamentem egy szeletért… a végén pedig elkértem a receptet, és most apró módosításokkal veletek is megosztom azt. Biztos vagyok benne, hogy szeretni fogjátok!
  • 2 nagy édesburgonya
  • 10 datolya kimagozva
  • 2 csésze darált mandula
  • fél bögre barna rizsliszt
  • 5 ek nyers kakaópor
  • 1 csipet adalékmentes só
  • 3 ek rizsszirup
Így csináld:

Melegítsd elő a sütődet légkeveréses üzemmódban 160 fokra, mosd és hámozd meg az édesburgonyát, vágd kisebb darabokra, és párold puhára.  Amikor már kezd töttyedni, tedd robotgépbe és a kimagozott datolyával turmixold simára. A többi hozzávalót helyezd egy nagy tálba, keverd hozzá az édesburgonyás pépet, és jó alaposan dolgozd össze.

Bélelj ki sütőpapírral egy formát, simítsd bele a masszát, és nagyjából 30 percig süsd, amíg az ellenőrző kis vékony szurkapiszka (én csak b@zb@sz-nak hívom otthon, igazából nem tudom a nevét, egyes nemvegánok hústűnek hívják, tiltatokzom, ez brownietű vagy b@zb@sz) már teljesen szárazon jön ki. Miután kivetted a sütőből, hagyd hűlni legalább negyed órát, különben szétesős lesz!

Igazi finomság, tényleg mindenki repetázik belőle, még az is, aki megrögzött antivegán nálunk.

További finom és egészséges endometriózis barát receptek az Igazi Endometriózis Diéta könyvekben!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!