Endoblog teszt: Mennyire becsülöd magad?

Újdonság az Endoblogon! Ezentúl rendszeresen jelentkezünk önismereti tesztekkel, amelyeket az oldal tulajdonosa, Árvai Nóra pszichológus, szomatoterapeuta állít össze kifejezetten nők számára. A tesztek nem helyettesítik a pszichológiai kezelést, és nem jelentenek pontos diagnózist, kizárólag az a téma illusztrálására, az olvasó önismeretének fejlesztésére szolgálnak. Extrém magas vagy alacsony pontszám esetén érdemes lehet szakember segítségét igénybe venni.

 

Mennyire becsülöd magad?

1. Úgy érzem, sok jó tulajdonságom van.

2. Azt gondolom, több dologra is büszke lehetek.

3. Összességében elégedett vagyok magammal.

4. Vonzó embernek tartom magam.

5. Sosem érem magam haszontalannak vagy értéktelennek.

6. Elégedett vagyok a külsőmmel.

7. Vagyok olyan jó, mint mások.

8.  Elégedett lehetek az adottságaimmal, képességeimmel.

9. Sokra vittem az életemben.

10. Épp olyan jól csinálom a dolgokat, mint mások.

Helyezd el egy ötös skálán a fenti állítások mennyire igazak rád, az egyáltalán nem igaztól (1) , a nem igazon (2), a kissé igazon (3) és az igazon (4) át a teljes mértékben jellemzőig (5). Add össze a pontjaidat. Minél magasabb pontszámot értél el, annál magasabb az önértékelésed. Az extrémen magas (45 pont feletti) pontszám már túlzott önértékelést jelenthet.  (narcizmus)

A tesztek nem helyettesítik a pszichológiai kezelést, és nem jelentenek pontos diagnózist, kizárólag az a téma illusztrálására, az olvasó önismeretének fejlesztésére szolgálnak. Extrém magas vagy alacsony pontszám esetén érdemes lehet szakember segítségét igénybe venni.

Árvai Nóra

Árvai Nóra

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!