Boldogságtippek mindennapokra

Sok szó esett már az Endoblogon arról, hogy milyen speciális helyzet együtt élni egy krónikus női betegséggel. Sokan nehezen viselik az állandó orvoshoz rohangálás, a félelem, aggodalom, fájdalmak terheit. Könnyű belecsúszni egy ördögi körbe, amit másodlagos depressziónak nevezek.Erről ITT olvashatsz bővebben.

Most arról lesz szó, milyen apróságokkal fokozhatod a jó hangulatodat, életörömödet a mindennapok során. Ezek a csekélységek semmibe sem kerülnek, mégis segítenek tudatosítani magadban, hogy az élet a nehézségek ellenére is szép. Íme boldogságmerítő tippjeink a mindennapokra, használd őket egészséggel és sok-sok örömmel!

1. Áplod a baráti kapcsolataidat!

Az ember társas lény, elégedetség érzése nagyban függ szociális kapcsolataitól. Akiket szerető, támogató család és barátok vesznek körül, azok boldogabbnak vallják magukat és ellenállóbbak, védettebbek az élet nehézségeivel szemben is. Szánj időt a családodra és a barátaidra!

2. Lélegezz mélyeket!

Stresszes időszakokban felületes, kapkodó a légzésünk. Érdemes elsajátítani a tudatos légzéstechnikákat, hiszen alkalmazásával csökkenthető a stresszhormonok szintje, kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb állapot érhető el.

3. Szeresd a munkádat!

A nap nagy részét valószínűleg te is ezzel töltöd, így nagyon fontos, mennyire érzed jól magad  a munkádban. Ha most úgy érzed, nem jó helyen vagy, de nem megoldható a karrierváltás, fókuszálj a jó dolgokra, keresd meg, mik az előnyei, pozitívumai a munkádnak, munkahelyednek. A hozzáállásodon nagyon sok múlik, vesd bele magad ismét a kezdeti lelkesedéssel a feladatokba, légy kreatív! Keresd meg az örömteli pillanatokat a hétköznapokban.

4. Sportolj!

A mozgás endorfinokat és adrenalint szabadít fel a testben, amitől jókedvre derülsz. A hogy fitt, izmos és egészségesebb leszel, csak hab a tortán!

5. Hallgass zenét!

A dallamoknak nagy hatása van a hangulatunkra. Lendületes, vidám, energikus zenéket hallgass, amitől úgy érzed, legszívesebben táncra perdülnél!

6. Relaxálj!

Sokan kikerülik ezt a témát, mondván, ez nem nekem való, nem tudom elengedni magamat…Ha Te is hasonló gondokkal küzdesz, gyere el hozzám  arendelőbe hogy tanuljunk, a van, hogy érdemes elsajátítíni, magadévá tenni és beépíteni az életedbe a gyakorlását.

7. Jutalmazd meg magad!

Egy-egy kiemelten nehéz nap után engedd meg magadnak azt a luxust, hogy megvedd azt a cipőt, amire régóta vágytál, vagy főzés helyett rendelj valamit vacsorára…Ismerd el a saját teljesítményedet és ajándékozd meg magad nyugodtan időről-időre valamilyen aprósággal, aminek örülsz.

8.Legyél hálás!

Lerágott csont, de most őszintén, te próbáltad már? Minden nap írj össze 3 olyan dolgot, amiért aznap hálás lehetsz. Minden nap.

9. Kutyulj!

Szívemnek becses téma, a kezdetekkor egy egész bejegyzés szólt a háziállatok tartásának előnyeiről.ITT olvashatod.  Nem lehet szavakba ön teni magam is mennyi motivációt, inspirációt, energiát, vidámságot, szeretetet és új, értékes barátságokat kaptam ajándékba a kutyámtól, Karmától.

10. Olvass!

Például az endometriózis lexikont. ITT tudod megnézni. 

Árvai Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!