Ajándék sétáló relaxáció

 

  1. Keress egy megfelelő helyet! Ne legyen nagyon forgalmas, zajos, inkább csendesebb, nyugodtabb, ahol megengedheted magadnak, hogy kicsit lelassulj és magadra figyelj!
  2. Kezdj el lassan sétálni, és közben figyeld meg magadat!Haladj lentről felfelé testrészről testrészre,  ujjaid, talpad, sarkad, lábfejed felső része, bokád, lábszárad, térded, combod, feneked, csípőd, medencétd, agátizmaid, hasad, mellkasod, derekiadf, hátad felső szakasza, vállad, karjaid, kézfejed, ujjaid, tenyered, nyakad, tarkód, fejed, fejbőröd, ég az arcodon lévő apró izmokra is figyelj oda!
  3. Figyeld meg mozgás közben a testérzeteidet! Mi van rajtad, milyen érzés magadon, a bőrödön a  ruha?Figyeld meg a mozgásodat is, pillanatról pillanatra monitorozva, mi történik a testedben! Hogyan dolgoznak az izmaid, izületeid? Hogyan feszülnek meg, ernyednek el, és ez milyen érzés?
  4. Figyeld meg a járásodat! Sarkad érintkezik először  a talajjal? Vádliddal lököd el magadat a földtől? Milyen érzés ez? Ugyanolyan érzés a tested két oldala, vagy érzel különbséget jobb és bal kar, láb mozgása között?
  5. Most engedd el a testrészekre való koncentrálást, és érzékeld magadat egységként. Figyeld meg az egész testedet!
  6. Figyelj a séta során benned felmerülő érzésekre! Engedj teret nekik, éld át őket a maguk teljességében.
  7. Figyeld meg a séta közben felmerülő gondolatokat is, mert eleinte bizony jönni fognak. Mit kell bevásárolni, mennyi dolog vár még otthon, odaérsz-e a gyerekért az úszásra, el kell vinni a blökit az állatorvoshoz,-  igen, ez mind igaz, de most nem ezen van a fókusz. Vess egy pillantást a felmerülő gondolatokra, majd engedd el őket, és finoman terelgesd vissza magadat a járásod, mozdulataid megfigyeléséhez! Teljesen légy jelen saját magad számára!
  8. A sétáló meditáció végéhez közeledve kezdj el a külső ingerekre, hangokra, zajokra, kívülről indukált testérzetekre figyelni. Figyeld mega  környezetedet, figyelmedet terjeszd ki mindara, ami körbevesz.
  9. Egészségedre!

Árvai Nóra

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!