Endometriózis diétába illeszthető recept: Sült alma

Ezt a gyors, egyszerű, finom és egészséges vegán receptet a Mini Büfé tulajdonosától kaptuk ajándékba. Ő az, aki a bulik alkalmával egészséges, friss turmixokkalm látja el a táncosokat a Broadway Dance Centereben, Fogadjáto szeretettel!

 

Kölestúrós sült alma

Hozzávalók:

  • 12 nagyobb alma,
  • negyed kg köles,
  • kéndioxid mentes mazsola,
  • 100g kéndioxid mentes kókuszreszelék,
  • Cocomas kókusztejszín 200 ml,
  • mellékízmentes “stevia cseppek”,
  • őrölt fahéj.

A kölest bő tisztított vízben vagy szénsavmentes ásványvízben feltesszük főni, és forrástól számítva rendszeresen kevergetve főzzük közepes fokozaton, majd félre húzva letakarjuk fedővel. Hagyjuk állni kb. 20 percet, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket, fél doboz Cocomas kókusztejszínt. Figyeljünk arra, hogy túró sűrűségű legyen, ha kell hígítsuk tisztított vízzel. Ezután az édességét állítsuk be stevia csepp hozzáadásával. Túl édes nem ajánlott. Majd szórjuk bele a mazsolát.

Az almákat mossuk meg, vágjuk félbe. A magházat, szárat késsel vágjuk ki, majd kiskanállal vájjuk ki az alma közepét, hogy több töltelék férjen bele, de ne vékonyítsuk el a falát. Töltsük bele a tölteléket kanállal úgy, hogy teljesen fedje az alma tetejét, és púpos legyen. A mazsola ne látsszon ki a kölesből. Tegyük az almákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal. Süssük felső sütéssel 180-200 fokon a sütő közepén, amíg meg nem pirul a teteje.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen a receptet! Nyugodtan illesztheted endometriózis diétádba is.

További finom és egészséges receptek és az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!

Árvai Nóra

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró,

www.noraarvai.com

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!