Ezt a gyors, egyszerű, finom és egészséges vegán receptet a Mini Büfé tulajdonosától kaptuk ajándékba. Ő az, aki a bulik alkalmával egészséges, friss turmixokkalm látja el a táncosokat a Broadway Dance Centereben, Fogadjáto szeretettel!
Kölestúrós sült alma
Hozzávalók:
- 12 nagyobb alma,
- negyed kg köles,
- kéndioxid mentes mazsola,
- 100g kéndioxid mentes kókuszreszelék,
- Cocomas kókusztejszín 200 ml,
- mellékízmentes “stevia cseppek”,
- őrölt fahéj.
A kölest bő tisztított vízben vagy szénsavmentes ásványvízben feltesszük főni, és forrástól számítva rendszeresen kevergetve főzzük közepes fokozaton, majd félre húzva letakarjuk fedővel. Hagyjuk állni kb. 20 percet, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket, fél doboz Cocomas kókusztejszínt. Figyeljünk arra, hogy túró sűrűségű legyen, ha kell hígítsuk tisztított vízzel. Ezután az édességét állítsuk be stevia csepp hozzáadásával. Túl édes nem ajánlott. Majd szórjuk bele a mazsolát.
Az almákat mossuk meg, vágjuk félbe. A magházat, szárat késsel vágjuk ki, majd kiskanállal vájjuk ki az alma közepét, hogy több töltelék férjen bele, de ne vékonyítsuk el a falát. Töltsük bele a tölteléket kanállal úgy, hogy teljesen fedje az alma tetejét, és púpos legyen. A mazsola ne látsszon ki a kölesből. Tegyük az almákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal. Süssük felső sütéssel 180-200 fokon a sütő közepén, amíg meg nem pirul a teteje.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen a receptet! Nyugodtan illesztheted endometriózis diétádba is.
További finom és egészséges receptek és az új Az igazi Endometriózis Diéta c. könyvünkben!
pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró,
Leave a Reply