Adventi endometriózis diéta recept: diós sült alma

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, engem már októberben elönt a karácsonyvárás szelleme, de türtőztetem magam november végéig.

Most viszont, hogy jövő héten már advent, kevéssé érzem kínosnak, hogy előrukkoljak az első karácsonyi recepttel, a

Diós Sült Alma- val. 
Hozzávalók:

5 szem dió durvára darabolva

7 dkg darált dió

3 ek nyírfacukor

bio méz

fahéj

6 db alma savanyúbb fajtából

Elkészítés:

Mosd meg az almákat, a tetejüket vágd le, vájd ki belőlük a magházat. Egy jó mély edény aljába tegyél néhány centiméter magaságban vizet, és állítsd bele az almákat, amelyeknek előzetesen nyírfacukorral megtöltötted  a közepét. Ezt követően tedd be az almákat a levágott tetejükkel együtt a sütőbe, közepes lángon kb. negyed óráig süsd őket.

Ezalatt melegítsd fel a mézet és pirítsd meg a darált diót, majd keverd össze, és tedd bele a fahéjat.  A megsült almákra helyezd vissza a tetejüket. és locsold meg a mézes-diós öntettel.

Tálaláskor díszítsd dió darabokkal!

Új tréningemben a Tanulószobában megmutatom, én hogyan csinálom, lépésről-lépésre végigvezetlek 7 napomon, hogy te is ki tudd alakítani a saját táplálkozási rendszeredet!

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kérem a legfrisebb kutatásokat, legfinomabb recepteket és jó híreket

minden kedden a levelesládámba!