Nem tudom, ti hogy vagytok vele, engem már októberben elönt a karácsonyvárás szelleme, de türtőztetem magam november végéig.
Most viszont, hogy jövő héten már advent, kevéssé érzem kínosnak, hogy előrukkoljak az első karácsonyi recepttel, a
Diós Sült Alma- val.
Hozzávalók:
5 szem dió durvára darabolva
7 dkg darált dió
3 ek nyírfacukor
bio méz
fahéj
6 db alma savanyúbb fajtából
Elkészítés:
Mosd meg az almákat, a tetejüket vágd le, vájd ki belőlük a magházat. Egy jó mély edény aljába tegyél néhány centiméter magaságban vizet, és állítsd bele az almákat, amelyeknek előzetesen nyírfacukorral megtöltötted a közepét. Ezt követően tedd be az almákat a levágott tetejükkel együtt a sütőbe, közepes lángon kb. negyed óráig süsd őket.
Ezalatt melegítsd fel a mézet és pirítsd meg a darált diót, majd keverd össze, és tedd bele a fahéjat. A megsült almákra helyezd vissza a tetejüket. és locsold meg a mézes-diós öntettel.
Tálaláskor díszítsd dió darabokkal!
Új tréningemben a Tanulószobában megmutatom, én hogyan csinálom, lépésről-lépésre végigvezetlek 7 napomon, hogy te is ki tudd alakítani a saját táplálkozási rendszeredet!
Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy ne macera legyen, hanem öröm! Az Igazi Endometriózis Diéta könyvek segítenek neked ebben.
Hagyj válaszolni